Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Jacob Claesson till IFK Motala

Så sent som i tisdags ville IFK Motalas sportchef Pär Beckne inte kommentera ryktena kring huruvida Örebros Jacob Claesson var på väg till klubben.
Onsdag kväll kom beskedet – Claesson gör comeback i Motala.

Nykomlingarna i elitserien saknar en målvakt efter att Jussi Aaltonen tvingas till operation på grund av ett hjärtfel. Många har spekulerat i vem som ska ersätta 28-åringen i målet.

LÄS MER: Motala vill inte kommentera målvaktsrykte – men har en spelare klar

Örebro SK:s Jacob Claesson har varit ett namn på mångas läppar och nu bekräftar IFK Motala att Claesson ansluter till klubben.

– Direkt när jag läste det tråkiga som Jussi råkat ut för så blev jag intresserad och när Pär Beckne från IFK hörde av sig strax efter så var det inget att fundera på, säger Jacob till klubbens hemsida .

För Plus-kunder: Motalamålvakten om hjärtproblemen – då hoppas han vara tillbaka: "Viktigast att kroppen blir bra"

– Vi har ganska länge vetat att Jussi skulle bli borta en längre tid och Jacob har hela tiden varit vårt första alternativ så det känns mycket bra att allt är klart, säger IFK:s klubbchef Pär Becke.

Claesson, som spelade i IFK Motala säsongen 2013/2014, kom till Örebro inför förra säsongen. Nu är det alltså spel i Elitserien som väntar för den 32-årige målvakten.

LÄS MER: Bakslag för nykomlingen – målvakten borta med hjärtfel: "Otroligt tråkigt"