Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berlin en gigant när Bollnäs slog Tillberga: "Man var lite orolig inför matchen"

Daniel Berlin fruktade en baksmälla efter derbysegern mot Edsbyn.
Den kom aldrig.
I stället förlängde Bollnäs den förlustfria sviten till tio matcher när laget slog Tillberga med 7–4.
– Vi vinner klart rättvist, men vi är inte på högsta nivå direkt, säger han.

Efter urladdningen i fredags var Bollnäs mittfältsstjärna Daniel Berlin orolig för att en reaktion kunde komma i hemmamatchen mot formstarka Tillberga.

Men det blev till slut en klar 7–4-seger mot uppstickaren som slog VSK i fredags. Tillberga kvitterade till 3–3 direkt efter paus, men med tre snabba mål gick Bollnäs ifrån tidigt i andra halvlek.

– Det var ingen jättematch direkt. Tillberga är ganska svårspelade och drar ner på farten. Vi vinner klart rättvist, men vi är inte på högsta nivå direkt. Det var en ganska rejäl urladdning mot Edsbyn senast, så man var lite orolig inför matchen, säger Daniel Berlin, som stod för ett mål och två assist i matchen.

Orolig på vilket sätt?

– Det var all-in i Edsbyn och vi har varit jäkligt nöjda med det, och då kan det bli en reaktion av det. Men som sagt, det var skönt att vi lyckades vinna.

Daniel Berlin var en jätte i derbyt mot Edsbyn och följde upp det med att bli matchens lirare mot Tillberga. Sett till vädret har det varit en tung elitseriestart på Sävstaås, men mot Tillberga var de yttre förhållandena utmärkta – och när väderförutsättningarna är bra är Daniel Berlin det oftast också.

– Vi har haft två halvlekar med bra is hemma, så vi har nästan spelat bättre borta. Vi är på uppgång, så kan man säga.

Känner du det för egen del också?

– Inte vet jag, men man krigar och står i och försöker göra sitt jobb varenda match. Sedan gör man några poäng och då är man plötsligt bra igen tycker jag.

Det har matchats väldigt intensivt under november och december. Känns det i benen nu?

– Det har det varit, men det är samtidigt jäkligt roligt. Man håller på för att spela, så det är skönt att det är så tätt, jag är positiv till det. Men vi skulle ha haft en inomhushall bara så hade det varit bättre, säger Daniel Berlin.

Bollnäs seger mot Tillberga var lagets åttonde på tio raka förlustfria matcher. För Daniel Berlin, Andreas Westh, Per Hellmyrs och Samuli Helavuori väntar nu landslagsuppdrag i Trollhättan.

– Det ska bli kul faktiskt, jag ser fram emot att träffa killarna. Det blir en nivå till, så jag ser det som att man åker dit för att toppa formen. Visst sliter det lite, men man får ändå med sig mycket ändå, säger Daniel Berlin.

Ligger landskamperna rätt i tiden eller är det slitigt att åka iväg?

– På nåt sätt är man inställd på det, det är jag i alla fall. Man har varit med några år och vet vad som gäller, och man kan nästan få en toppform av att vara där, säger Daniel Berlin.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Bollnäs–Tillberga 7–4 (3–2)

Målen: 1–0 (3) Christian Mickelsson, hörna, 1–1 (7) Måns Engström, hörna, 2–1 (9) Per Hellmyrs, 2–2 (35) Robin Andersson, 3–2 (38) Christian Mickelsson, 3–3 (47) Måns Engström, hörna, 4–3 (48) Daniel Berlin, hörna, 5–3 (55) Patrik Nilsson, 6–3 (57) Per Hellmyrs, 6–4 (71) Niklas Engström, hörna, 7–4 (75) Patrik Nilsson.

Hörnor: 13–10.

Utvisningar: Bollnäs, 1 x 10. Tillberga, 1 x 10.

Publik: 1 182.

Domare: Ulrik Bergman.