Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berlin flyttar hem till Sandviken – och hyllas av Muhrén: "För mig är han nummer ett"

Daniel Berlin lämnar Bollnäs efter tre säsonger.
Inte helt oväntat så återvänder mittfältsstjärnan till Sandviken – med ett färskt treårskontrakt.
– Jag har fått min bandyuppfostran här, det känns som moderklubben och jag gillar det jag kommer tillbaka till, säger 30-åringen.

Annons

Efter SM-finalen mot Edsbyn (1–3) så har det varit knäpptyst från Daniel Berlins sida och spekulationerna har handlat om en enda sak – stannar han kvar i Bollnäs eller vänder han hem till Sandviken.

PLUSKRÖNIKA: "En gigantisk vinnare och en lika stor förlorare"

Det officiella svaret kom på onsdagen. Men Bollnäs har vetat om beslutet sedan påsk.

– Efter finalen var det tungt, jag hade velat avsluta med ett SM-guld. Det är en process hela tiden. Hade jag vunnit guld hade jag sagt tack direkt, nu vred man det en gång till. Men det har känts att det får vara bra nu. Tillsammans med Bollnäs så valde vi att inte gå ut tidigare. Jag står ju under kontrakt så då får jag köpa det. Jag lämnade besked till dem redan i påskas, säger Daniel Berlin.

Åtta säsonger med Sandvikens a-lag innan han lämnade för spel med Dynamo Moskva och Bollnäs under fem år.

LIVE: Se reprisen från Sandvikens presskonferens här

Senast han spelade med Sandviken var säsongen 2011/2012, efter det blev det två säsonger i Dynamo Moskva och tre i Bollnäs.

– Det har faktiskt varit jättebra i Bollnäs, det blev ju ett hastigt avslut i Ryssland och då kom Bollnäs in snabbt och jag hoppade på det och har kört i tre år. Men det hade känts ännu bättre att avsluta där med ett SM-guld. Jag är ändå stolt att jag vågade byta klubb i Sverige, säger Daniel Berlin.

En stor anledning till att han väljer spel med Sandviken är pendlingen till Bollnäs som han även tidigare erkänt att har varit rätt jobbig.

– Det känns skönt att få vara hemma och slippa pendla, det har funkat bra men det tar tid, det blir tre timmar per dag till Bollnäs. Jag kände att det får vara nog och nu kan jag lägga den tiden på annat, säger Daniel Berlin.

Sandvikens tränare Magnus Muhrén sade så här om sitt nyförvärv på den presskonferens som direktsändes på Bandypuls:

– Jag tror jag talar för alla tränare i Sverige när jag säger att det inte finns någon som inte skulle vilja värva Daniel till sitt lag. För mig är han nummer ett och den spelare som kan påverka ett lag mest, säger han.

Sandviken har tidigare tappat bland andra Alan Dzhusoev och Erik Pettersson till Ryssland och Linus Forslund till Broberg. Daniel Bäck fick inte förlängt och Niklas Gälman har gått till Vetlanda. I stället har klubben plockat upp en handfull av sina talangfulla spelare i årskullen födda 1997.

Och just där kommer Daniel Berlin bli värdefull menar Magnus Muhrén.

– Det är en karaktärspelare, ingen som fladdrar upp och ner från match till match. Han driver sitt lag, hela hans attityd till idrottande och i hans sätt att vara som människa. Vi har ett väldigt ungt lag och han kommer bli ett pappa i laget. Nu kan vi släppa in de här spelarna i en miljö där de kan växa och där blir Daniel, "Säva" (Erik Säfström) och Edlund (Christoffer) viktiga, säger SAIK-tränaren.