Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berlin lysande – igen

Med en månad kvar till SM-slutspelet är Bollnäs på väg mot toppformen.
Mot Villa-Lidköping blev det en ny uppvisning – där Daniel Berlin glänste allra mest.
– Jag är här för att alltid ge 100 procent och ha blåstället på i alla matcher, säger han.

Onsdagens möte var en match som Bollnäs ägde från första minuten, och sällan har väl ett lag varit så jagat som Villa. Gästerna fick aldrig tid att bygga något eget spel den första halvleken och stressades hela tiden till felbeslut.

Men det var ingen bestämd taktik från Bollnäs sida.

– Vi där framme såg att de spelade på ett sätt som gjorde att vi kunde kliva på, så då gjorde vi det, det föll sig naturligt. Vi kände att de fick panik, säger Daniel Berlin, som återigen stod för en stormatch.

Han körde, han tacklades och han hade lekstuga med Villa. Men trots att Bollnäs malde på så dröjde det innan matchen var avgjord.

– Vi borde ha avgjort det här i första halvlek, jag måste säga att vi är fullständigt överlägsna då. Men det är en svår match också, för plötsligt får de ett läge och så är det mål. Så det var skönt att ändå ha 2–1 i paus, säger Daniel Berlin, som avslutade halvleken med att spela fram Andreas Westh som distinkt prickade in 2–1 på ett frislag.

Och vägen till seger gick via fasta situationer. Samuli Koivuniemi nätade tre gånger då han gjorde 1–0, 3–2 och 4–2 på straff. Avslutade målskyttet, i 88:e minuten gjorde Andreas Westh då han prickade in Bollnäs 16:e hörna.

Det är att jämföra med Villa som vaskade fram sin första hörna i 91:a minuten.

– Vi har höjt oss allihop i laget på slutet, det är inte bara jag och "Myran" (Per Hellmyrs), utan alla, säger Daniel Berlin.

Men samtidigt manar han till lugn, för det är ingenting som går av sig självt i tidernas jämnaste elitserie.

– Det är stenhårt jobb igen nu mot Vetlanda, för tappar man nån poäng så är man snabbt nere som femma i tabellen.

I och med segern så håller Bollnäs sin tredjeplats, på samma poäng som Västerås, men med betydligt sämre målskillnad. En poäng bakom jagar Edsbyn.

Det är mycket som går åt Hälsingland för tillfället...