Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Kalix–VSK skjuts upp på grund av kyla

Kalix–Västerås SK skulle ha spelats på torsdagen.
På grund av kraftig kyla flyttas matchen i stället till 17 januari.
Det meddelar VSK på sin hemsida på onsdagen.

Vinterkylan har slagit till mot Norrbotten. På torsdagen skulle Kalix och VSK ha mötts i elitserien, men nu skjuts matchen upp till tisdagen den 17 januari på grund av den kraftiga kylan. Enligt väderprognoserna kommer temperaturen i Kalix ligga runt 28 minusgrader på torsdagskvällen.

– Är det för kallt så är det bra för spelarnas hälsa att matchen ställs in. Vi var redo att åka upp om temperaturen var inom gränserna som bandyförbundet har. Spelarnas hälsa går alltid först, säger VSK:s tränare Michael Carlsson till klubbens hemsida.

Svenska bandyförbundets tävlingsbestämmelser säger att en match ska spelas 3x30 om temperaturen är under 17 minusgrader. 22 minusgrader, då ska matchen ställas in. Så blir alltså fallet här.

Att matchen flyttas innebär att VSK kommer att spela tre bortamatcher inom loppet av sex dagar i mitten av januari – med start mot Kalix den 17 januari och därefter Bollnäs och Broberg. Efter matchen mot Broberg den 22 januari går elitserien på VM-uppehåll.

– Det är bara att gilla läget och ta matchen när den kommer. Vi kommer ha tre bortamatcher i rad så det blir en miniturné för oss då. Vi såg fram emot att åka upp till Kalix nu, men vi åker gärna dit den 17:e istället, säger Michael Carlsson till VSK:s hemsida.

Micke Eriksson, på bandyförbundets tävlingsenhet, säger i ett pressutskick:

– På grund av den stränga kylan har beslut tagits att flytta fram matchen. Föreningarna har gemensamt beslutat att spela matchen den 17 januari istället.