Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besvikelsen stor i Tillberga efter tappad ledning: "Vi kommer in i halvtid och det är katastrofstämning"

Förlust mot Tellus – som tog sin första elitserieseger.
Då var humöret inte på topp i Tillberga, som tyckte att man slarvade bort matchen.
– Första 15 är vi bra, det är så bra vi kan spela liksom. Sen går vi ifrån det och de får vittring, och sen tappar vi hela matchen egentligen, säger lagkaptenen Robin Andersson.

Annons

Matchen mot Tellus började på bästa möjliga vis för Tillberga, och klockan hade inte ens tickat tolv minuter innan man hade ledningen med 2-0 på hemmaplan.

Men därefter hände något.

Det fina spelet som man visade upp under den första kvarten var som bortblåst, och Tellus kunde långsamt äta sig in i matchen.

– Vi gör inte det som vi har bestämt. Vi jobbar inte ihop, och då får vi stryk, säger den besvikne lagkaptenen Robin Andersson till Bandypuls efter matchen och fortsätter:

– Första 15 är vi bra, det är så bra vi kan spela liksom. Sen går vi ifrån det och de får vittring, och sen tappar vi hela matchen egentligen. Det är tungt.

Allt eftersom Tellus åt sig in i matchen fick man se ett allt mer frustrerat Tillberga på isen. Och när Tellus ledningsmål fram till 3-2 kom strax innan halvtid var det rejält deppigt i det svarta laget.

– Vi kommer ändå in i halvtid och ligger under med ett mål, och det är liksom katastrofstämning. Vi är liksom stressade. Ett mål i bandy är ju ingenting, men det blir negativt, tyvärr.

Spelar det in för er att ni vet att ni möter ett lag som jagar sin första seger i Elitserien?

– Nej, jag tror inte det har något med Tellus att göra. Jag tror mer det har med oss att göra. Det är vi som kommer in i den negativa trenden, när det väl blir så.

Vad säger ni i omklädningsrummet till varandra efter matchen?

– Det är mestadels tomt. Revanschlust är väl ett ord som kommer upp rätt fort.

Hur gör ni för att rätta till det som gick fel i dag?

– Det som är skönt är att det är match igen redan på fredag, Vetlanda borta. Vi ska försöka prata lite i morgon och komma fram till vad vi ska hitta på.