Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bistert slut för Bollnäs

Delar av publiken hade börjat lämna Sävstaås när Markus Ståhl kvitterade på tilläggstid.
Kanske hann de vända tillbaka för att se avgörandet – och årets bittraste slut.
– Det känns som om vi haft lite stolpe ut hela säsongen, säger Bollnäs tränare Jocke Forslund.

Västerås valde Bollnäs som kvartsfinalmotståndare efter två enkla segrar under elitserien.

Det valet höll laget på att få äta upp.

När den fjärde kvartsfinalen spelades på lördag så fick Bollnäs till slut en segervittring som inte kan bli mycket hetare.

– Jag tycker vi är bättre än Västerås i dag och jag tror inte de hade tyckt att det varit orättvist om vi vunnit heller, säger Jocke Forslund.

Men vi tar det från början. I en match som blev en fartfylld och rivig tillställning så skaffade sig Västerås grepp via två hörnmål av Anders Bruun, i 27:e och 38:e minuten.

Bollnäs såg aningen ängsliga ut i det läget, men på tilläggstid kunde Ville Aaltonen ge ny kraft i jakten på kvittering då han drog in Bollnäs sjätte hörna.

– Sedan fick vi slita för kvitteringen i andra halvlek, de backade hem samtidigt som vi verkligen går för det. Vi är bättre nu än när vi vann här hemma senast, säger Jocke Forslund, som i andra halvlek fick se sitt lag krypa närmare och närmare VSK:s straffområde, men utan att hota på allvar.

Det dröjde till minut 91 innan målet kom. Pär Törnberg sköt ett skott som stannade på försvarande spelare, men efter lite flipper så fick Markus Ståhl träff och satte ett tvivlande Sävstaås i ett glädjerus.

Och strax efter kom Andreas Wesths jätteläge då han prickade stolpen.

I förlängningen så blev det till slut VSK och Anders Bruun som fick sista ordet. Mikael Olsson drev in i straffområdet och revs ner av Samuli Helavuori. Domare Roland Fager blåste för straff – och i 94:e minuten låg 3–2 bakom Patrik Aihonen.

– Vi skulle ha haft frislag för (Per) Hellmyrs i läget innan, i stället kontrar de och får straffen. Det är som det varit den här säsongen, det känns som om vi haft lite stolpe ut, säger Jocke Forslund, som valde att hylla sina storstjärnor Per Hellmyrs och Daniel Berlin.

– De är här för att dra ett lass och det gör de. Nu ska det bli kul att bygga vidare på det här till nästa säsong så vi blir ett lag för semifinal och final. Det behövs några gubbar till så...