Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björklund på väg bort från Bollnäs – kan hamna i Tellus: "Jätteintressant spelare"

Tobias Björklund lämnar Bollnäs.
Trovärdiga uppgifter placerar 29-åringen i Tellus nästa säsong.
– Inget är klart, men han är intressant för oss, säger sportchefen Patrik Järmens.

TV: Bandypuls TV spanar in det hetaste på sillymarknaden: "Han kan bli en ny Galactico-värvning" (Plus)

Utgående kontrakt och bland andra Patrik Nilsson och Christian Mickelsson före sig i hierarkin. Nu är Tobias Björklund på väg bort från moderklubben Bollnäs, där karriären har stagnerat efter sparsamt med speltid den senaste säsongen.

Anfallaren, som mestadels avlastade som mittfältare under senare delen av säsongen, är enligt trovärdiga källor i stället inställd på spel med Tellus nästa säsong. Inget ska vara påskrivet och klart, men en flytt till Stockholmsklubben uppges vara hans ambition. Övergången skulle också matcha de kriterier som Tellus uttalat att de söker under våren – det vill säga offensiva spelare med bra skytte.

LÄS ÄVEN: "Svåra andrasäsongen" väntar för Tellus – så jobbar klubben under våren (Plus)

Enligt Patrik Järmens finns ännu ingen överenskommelse mellan parterna, men från Tellus sida är Tobias Björklunds tjänster högintressanta.

– Ingenting är klart. Han har ett bra jobb i Bollnäs och är en intressant, offensiv spelare. Vi ser honom mer som forward än mittfältare och han är en bra skytt. Det är ingen hemlighet att vi söker såna spelare, och han är jätteintressant för oss, säger Tellus sportchef.

Bollnäs klubbchef Robert Lindgren:

– Hans avtal går ut och vi har träffats, sen får vi se. Han har lite funderingar på att byta miljö, men det bästa är att han får uttala sig om det än att det kommer från mig.

LÄS ÄVEN: Beskedet från Bollnäs storsponsor: "Vi kom överens i veckan – sponsrar tre år till"

Tobias Björklund ska även ha uppvaktats av – och tackat nej till – Ljusdals BK, där han öste in mål under fyra säsonger från 2010 till 2014. Han var också utlånad från Bollnäs till LBK i december 2009, innan övergången blev permanent 2010. Säsongen 2008/2009 spelade anfallaren i Katrineholm.

LÄS ÄVEN: Bollnäs klubbchef bryter tystnaden: "Vore ingen rolig sits om Hellmyrs och Berlin försvann" (Plus)

På fredagen gjorde Tellus klart med Filip Skoglund från Broberg.

Bandypuls har sökt Tobias Björklund.