Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Hellman provspelade med Leksands IF: "Trodde det skulle vara lätt"

Bandymålvakten Björn Hellman lämnade Kalix för Peace & Love City under sommaren. På måndagen fick han oväntat provspela med Leksands a-lag. "Jag trodde vi skulle upp hit och göra någon reklam för klubben", säger Hellman till Sporten.

När Björn Hellman lämnade Kalix hade han anbud från bland annat Västerås – men valet föll på Peace & Love City då han är en stor LIF-supporter.

– Han frågade om det gick att lösa ett par säsongskort till Leksand innan han kritade på, så det fixade vi, säger Daniel Johansson, sportchef i Peace & Love City.

På måndagen slängdes han in i hetluften, i samband med Leksands IF:s a-lagsträning. Flera spelare blev imponerade av målvaktens hockeykunskaper.

Björn Hellman själv hade dock ingen aning om vad som väntade. Det var en rejäl blåsning.

– Jag trodde vi skulle upp hit och göra någon reklam för klubben och fotografering. Men så blev det detta. Lite skillnad, konstaterar Hellman.

Daniel Johansson:

– Han har varit rätt stum faktiskt. Vi får se om det släpper om ett par dagar. Vi är jättetacksamma till att Leksand ville ställa upp på det här, säger sportchefen i Peace & Love City.

Björn Hellman om att bli testad av LIF-spelare som Johan Olofsson, Johan Porsberger och Fredrik Forsberg:

– Det känns att man lever. Trodde det skulle vara lätt, men det var ju jävligt svårt. De gjorde det bra, säger Björn Hellman.

LÄS MER:

Lagkaptenen om udda namnbytet: "Inte så mycket bandy"