Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixtinkallad efter skadekris – kan elitseriedebutera som 30-åring: "Sista chansen"

Han är SIF Norrteljes stora anfallsvapen. Nu har ex-klubben Tellus skadekris – då kan Jonas Granberg elitseriedebutera mot Sirius på fredag.
– Det blir lite skillnad att gå från division 1 till elitserien på en vecka, säger 30-åringen.

30-årige Jonas Granberg har de senaste åren varit division 1-klubben SIF Norrteljes främsta, offensiva vapen så väl i anfallet som på mittfältet sedan han kom till klubben från Spillersboda.

Dessförinnan hade han en sejour i då allsvenska IK Tellus, numera nykomlingar i elitserien. Och faktum är att han har haft kontakt med klubben sedan dess i omgångar.

– Ja, jag har haft rätt så mycket kontakt med Patrik (Järmens, sportchef) åren efter att jag lämnade och han har ringt och frågat om jag vill komma tillbaka tidigare. Men det har inte känts rätt, då jag har två barn som tar en hel del tid. Sedan hörde han av sig i somras också. Då hade jag lite beslutsångest, men tackade nej till sist eftersom jag upplevde att tiden inte fanns den gången heller, säger Granberg.

Och fortsätter:

– Men de har ju fått mycket skador nu och har en väldigt tunn trupp. Och jag har gått och funderat sedan han ringde i somras. När Patrik då hörde av sig i helgen blev det att tacka ja nästan direkt. Jag har en underbar sambo också som låter mig göra det här – och då var det bara att köra.

Därmed lånas Granberg in till Tellus med start den här veckan och två till tre veckor framåt. Ett avtal som kan bli förlängt om det faller ut väl för bägge parter.

– Så länge jag själv tycker att det är kul och klubben tycker att jag duger så kör vi vidare. Vi får testa och se helt enkelt. Det blir två eller tre veckor till att börja med, säger Granberg.

Som därmed kan elitseriedebutera vid en ålder av 30 (Granberg är född 30 november 1985 och fyller därmed 31 nästa vecka).

– Jag har väl inte alltför många år i elitserien och det är väl kanske sista chansen att testa på spel här uppe. Men det är lite roligt att göra det när man är 30. Hade man kört ännu hårdare när man yngre hade debuten kanske skett tidigare, säger han.

Är du tillräckligt bra för att hävda dig?

– Jag hoppas det. Jag kommer kanske inte att vara någon toppspelare, men jag tror att det kommer att kännas bättre om några veckor. Det blir bra att börja mot Sirius. Nästa vecka har vi ju VSK och "Bajen", så det är ett rätt härligt och tufft spelschema. Det är bara att köra på och se hur långt det räcker. Det blir lite skillnad på att gå från division 1 till elitserien på en vecka med tre träningar innanför kroppen. Jag har inga större förväntningar på mig själv mot Sirius, utan det gäller bara att komma in i tempot.

Granberg känner ett antal spelare och ledare från sin tidigare sejour i klubben, däribland lagkaptenen Aksel Örn Ekblom.

Granberg representerade IK Tellus mellan 2011 och 2013, klubbens första år i allsvenskan. Han är tänkt att spela anfallare även i Tellus.