Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs bakslag – Ville Aaltonen missar genrepet: "Ska undersökas mer på måndag"

En skadekänning gör att Ville Aaltonen tvingas stå över Bollnäs sista försäsongsmatch.
I början av nästa vecka väntar vidare undersökningar för att se hur länge han kan tvingas vila, och om elitseriepremiären är i fara.
– Jag vet inte mer än att jag inte kommer att vara med imorgon, säger Aaltonen på lördagen.

Ville Aaltonen var en av Bollnäs viktigaste spelare under förra säsongen när han dominerade på mittfältet.

Med en knapp vecka kvar till elitseriepremiären har Bollnäs finske landslagsspelare dock åkt på ett bakslag, och han berättar att han kommer att stå över genrepet mot Sirius på söndagen.

LÄS OCKSÅ: Westh om säsongen som väntar – och guldchansen: "Inte riktigt där ännu"

– Jag vet inte mer än att jag inte kommer att vara med imorgon. I början av nästa vecka blir det lite mer undersökningar och då vet man mer vad det är för någoting och hur lång tid det kommer att ta, säger Ville Aaltonen, som inte vill dra några slutsatser kring huruvida seriepremiären mot Vetlanda på fredag kan vara i fara.

– Det var i slutet av veckan som jag fick en liten känning i underkroppen så vi får se, som sagt, jag vet inte så mycket utan hoppas få lite mer svar i början i nästa veckan.

Kan du träna?

– Ja, man kan ju alltid göra någonting. Sedan var jag kan göra är en annan sak, men någoting kan man göra, säger Aaltonen, som inte har varit på is sedan det inträffade.

LÄS OCKSÅ: Spelarna i stor enkät inför elitserien: "Alltid tokhyllad – beter sig som en barnunge"

Det stora testet inför elitserien, World Cup förra helgen, blev ingen lyckad turnering för Bollnäs som fick lämna redan efter gruppspelet.

– Vi spelade ju inte så bra i World Cup men under veckan har vi gjort bra träningar så vi känner att vi närmar oss den form som vi borde ha ha haft i World Cup, det känns ändå som att vi är nära på redo för premiären. Vi har pratat lite mer om hur vi ska spela och så vidare, det känns jättebra för tillfället. Sedan får vi lite mer svar imorgon också, om vi kan genomföra saker och ting vi diskuterat även när vi spelar, men man längar ju efter att säsongen ska dra igång, det har varit en lång försäsong.

LÄS OCKSÅ: Bollnäs utslaget ur World cup – Forslund kritisk: "Klart det är skit nu"

Hur känns det för egen del då, att tvingas stå över träningar så tätt inpå seriepremiären?

– Jag har ju en bra grund, har tränat sedan april så det kanske inte är helt fel att ta det lite lugnare heller. Men som sagt, man vet inte hur länge jag måste ta det lite lugnare men jag har hunnit göra alla matcher hittills så det är inget jag är orolig över än så länge iallafall. Det är mycket beroende på hur lång tid det kommer att ta, men man får göra så gott man kan helt enkelt.

LÄS OCKSÅ: Nilsson om nya smällen mot fingret: "Har i stort sett ingen rörlighet alls"