Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs fasta segervapen

Fasta situationer.
Där har ni Bollnäs främsta segervapen.
– De räknas de med, säger lagkapten Andreas Westh, som satte ett frislag och en hörna mot Villa.
De övriga tre målen gjorde Samuli Koivuniemi på straff.

Bollnäs gör inte särskilt många mål – särskilt inte rena spelmål.

Men Giffarna gör tillräckligt många mål för att vinna bandymatcher, och det är ju vad allt till slut ändå handlar om.

5–2 hemma mot Villa-Lidköping var den tionde segern (av tolv totalt) med en marginal på högst tre mål.

– Vi skapar ändå mycket, och det gäller att ta chansen när det blir en fast situation. De målen räknas ju lika mycket, säger Andreas Westh, som satte ett särskilt viktigt mål på frislag strax före paus.

Ett mål som gav 2–1 bara minuten efter Villas kvittering.

– Väldigt skönt att få en ledning med sig in i paus, det hade inte varit någon vidare känsla med bara 1–1 efter en så stark halvlek och ett slumpmål av Villa, säger Westh, om prickskyttet från vänsterläge strax utanför straffområdet.

– Jag såg luckan, och jag kunde backa i läge då de inte tryckte på mig. Det var bara att smälla dit bollen, säger Westh, om det välriktade skottet som smet in förbi en chanslös David Borvall, mycket bra i sin "comeback" på Sävstaås.

Liberokaptenen kunde också sätta snygg punkt med sitt 5–2 på hörna i slutminuterna.

Men det krävdes 15 försök innan den 16:e hörnan äntligen gav resultat.

– Klart vi ska göra några fler på så pass många hörnor, men samtidigt var Villa väldigt vasst på att rusa. Det var rätt svårt att få igenom skotten, säger Andreas Westh.

Samtidigt är Bollnäs fortfarande elitseriens bästa hörnlag, nu med 23 mål den vägen.

Och Samuli Koivuniemi är hundraprocentig från straffpunkten.

– Känns himla bra att kunna bidra, men jag hade lite flyt i kväll också, säger forwarden som kom till match med fyra mål i bagen, varav två på straff.

Nu blev det ytterligare tre fullträffar (nåja...) från punkten.

Den första – sedan Markus Ståhl knuffats bort – var David Borvall mycket nära att rädda. Där gick bollen via skridskospetsen, upp i ribban och in i gaveln.

– Den var inte så bra slagen, nej. Den andra var inte heller någon fullträff, men jag försökte hålla skotten lågt och de gick ju in, säger Koivuniemi – som sköt snäppte bättre för varje gång – och avslutade med en rejäl rökare i krysset som gav tunga 4–2 i minut 72.

– Jo, det var en väldigt bra träff. Och visst, det kändes ju lite lättare att kliva fram efter de två första målen, säger Koivuniemi, med en väl så viktig specialroll som förste straffskytt.

Och straffar är ju inget man vinner på lotteri – de är frukten av en vass offensiv och en del överarbetade avslut.