Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs illa ute i World cup: "Vete fan vad det är"

Bollnäs var segt i första matchen i World cup mot finska Akilles.
I den andra föll man mot Vetlanda med 2–3 efter att ha legat under med 0–3.
– Vi får inte ut max av laget, säger lagkaptenen och liberon Andreas Westh.

Bollnäs och Vetlanda inledde med ett varsitt jätteläge i matchen – Patrik Nilsson missade öppet mål, medan Vetlandas Jocke Andersson prickade stolpen.

Sedan var det Vetlanda, som föll mot Jenisej i första matchen, som hittade rätt efter ett lyft. Filip Bringes mål ledde till en del protester från Bollnässpelarna, med Westh i spetsen.

– Vi tyckte det var offside, den var ganska klart faktiskt. Dom hade ett läge tidigare också som inte var offside, men det tyckte domaren, säger Andreas Westh.

Robin Folkesson utökade för Vetlanda på hörna i slutet av den första halvleken – och som inte det vore nog gjorde man även 3–0 med knappa kvarten kvar av matchen.

– Vi är inte vakna riktig, dom är bättre än oss i första, även om vi också har chanser, säger Andreas Westh.

När Bollnäs väl fick in bollen var det sent ute. Pär Törnberg sköt 1–3 på hörna, och Oskar Olsson styrde in Per Hellmyrs skottpassning för 2–3.

– Det är två gånger 30, så tiden rinner ifrån, säger Andreas Westh, som menar att hans lag har en bra bit kvar att vandra.

– Vi var sega i går, och är lite sega än alltså. Vi får inte ut max av laget.

Vad beror det på?

– Jag vete fan vad det är... Vi växer väl mer och mer i den här matchen, men det fattas 40 procent, så det får vi jobba på, säger Andreas Westh.

På fredagskvällen spelar Bollnäs sin sista gruppspelsmatch i World cup, mot regerande mästaren Jenisej – om sitt fortsatte öde i turneringen.

– Jenisej är lika bra som dom alltid har varit. Dom har tappat Lomanov, men kanske spelar på flera spelare nu då. Det blir en tuff nöt att knäcka, men vi har chansen att göra det, säger Andreas Westh.

MATCHFAKTA – WORLD CUP

Bollnäs–Vetlanda 2–3 (0–2)

Målen: 0–1 (14) Filip Bringe, 0–2 (25) Robin Folkesson, hörna, 0–3 (48) Johan Löfstedt, 1–3 (57) Per Törnberg, hörna, 2–3 (60) Oskar Olsson.