Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs klubbchef om det ryska superlöftet: "Vi har haft en dialog"

Bollnäs GIF har redan gått ut med målsättningen för nästa säsong – det är SM-guld som gäller. Nu uppges klubben dessutom uppvakta den ryska supertalangen Nikita Ivanov. En kontakt som klubbchefen bekräftar.

Bollnäs har redan släppt en av silly seasons största bomber, då man presenterade anfallsstjärnan Patrik Nilsson .

Och nu kan klubbens supportrar drömma om ytterligare offensiv förstärkning till en redan stark trupp, vars mål är att vinna SM-guld nästa säsong.

Det ryska superlöftet Nikita Ivanov uppges nämligen välja mellan fortsatt spel i den ryska storklubben Dynamo Moskva eller Bollnäs. Klubbchefen Robert Lindgren bekräftar kontakt med 19-åringen.

– Om vi säger så här: Nikita Ivanov är en väldigt intressant bandyspelare. Han är ung men redan nu väldigt bra, säger han.

Har ni träffats?

Robert Lindgren är tyst en stund. Sedan säger han:

– Vi har haft en dialog, men inte träffats.

Ni har pratat alltså?

– Ja.

Robert Lindgren fortsätter:

– Med tanke på vår laguppställning i dagsläget är det ingenting vi jagar aktivt.

– I och med Nilsson (Patrik) så har vi bra med offensiva spelare, Niktita är också offensiv. Jag tycker att vi har ett bra omklädningsrum nu, med flera utvecklingsbara spelare. Vi går för guld och med den uppställning vi har i dag så ska vi vara med där och fajtas.

Att spelare från öst nu lockas till Sverige är för att den ekonomiska situationen i rysk bandy är svår. Enligt en källa till Bandypuls är det bara ett fåtal lag som har det stabilt, däribland Neftyanik, Jenisej och Baikal Energy.

Däremot uppges Dynamo Moskva och Zorkij ha enorma problem och kontraktsläget i klubbarna ska vara högst oklart.

I ett meddelande på Dynamo Moskvas hemsida uttalar sig klubbdirektören Sergey Zhdanov att intresserade klubbar först och främst bör kontakta Dynamo Moskva innan man för en dialog med Nikita Ivanov som fortfarande står under avtal.