Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs slog Villa – och har vant sig vid dåligt väder: "Vi är härdade"

Det är nästan som om ett omen vilar över Sävstaås.
När Bollnäs spelar hemmamatch så är det tuffa yttre förutsättningar.
– Är det inte varmt så är det regn eller snö. Men vi är jävligt härdade nu, och går bara ut och kör, säger försvararen Anders Spinnars, som hade en stor del i den ramstarka defensiva insats som laget stod för hemma mot Villa.

LÄS MER: Så gick det i alla kvällens matcher

Det verkar vara förtvivlat svårt att få bra väder när Bollnäs spelar hemmamatcher på Sävstaås. Tidigare den här säsongen har det varit snöstorm – hemma mot Villa på fredagen föll det snöblandat, och isen blev ytterst knottrig...

– Vi är stärkta av de senaste insatserma, och kliver in med en bra känsla oavsett vilket väder det är nu, så vi är ganska härdade, säger Bollnäs högerback Anders Spinnars.

Bollnäs klev ut med fart från start – och chockade Villa med att göra 3–0 innan halvtimmen var spelad. Anders Spinnars satte 2–0-målet på hörna.

– Haha, det var nog inte det hårdaste skottet jag har skjutit i mina dagar. Det kändes som att den studsade 20 gånger innan den gick i. Men de räknas de också, säger Anders Spinnars.

Efter den smakstarten kunde Bollnäs stå för säsongens kanske bästa försvarsinsats – laget släppte till väldigt lite, och segern var aldrig i fara.

– Vi hade det lite stökigt på försäsongen att komma ihop oss. Men det har vi jobbat ikapp nu, vi har hittat något som vi tror på och som vi har anammat, säger Anders Spinnars.

Anfallarna Patrik Nilsson och Christian Mickelsson fortsätter att leverera för Bollnäs. Mickelssons 4–1-mål i början av den andra halvleken var en riktig kanon – och Nilsson faställde segern till 5–2 med sitt andra mål för kvällen med ett kliniskt vinkelskott från höger.

– Vi har någon liten svacka här och där, men de är inte lika stora som tidigare. Det känns stabilt, säger Ander Spinnars.

Det var visserligen inte säsongsbästa vad gäller publik på Sävstaås – men trycket från hemmasupportrarna var nog det största hittills. Det skriver Anders Spinnars under på.

– Det är helt fantastiskt på Sävstaås så här en fredagskväll, att känna ett sådant här tryck. Det stödet vi har är helt otrolig, säger han.

LÄS MER: Westh längtar efter publikdrag

LÄS MER: Superliven i repris

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Bollnäs–Villa Lidköping 5–2 (3– 1)

Målen: 1–0 (6) Patrik Nilsson, 2–0 (19) Anders Spinnars, hörna, 3–0 (28) Tobias Björklund, hörna, 3–1 (38) Jesper Eriksson, 4–1 (49) Christian Mickelsson, 4–2 (55) David Karlsson, 5–2 (71) Patrik Nilsson,

Hörnor: 7–10.

Utvisningar: Bollnäs 1x10, Villa 1x10, 1x5.

Domare: Mikael Hillerius.

Publik: 1 719.