Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs tappade poäng efter billiga baklängesmålet: "Sånt händer"

Bollnäs vände 0–2 till 3–2 och var på väg mot en tung seger i Vänersborg.
Då kvitterade Sergej Lomanov med ett distansskott som inte såg otagbart ut för Patrik Aihonen.
– Det är svårt att sätta sig in i hans perspektiv, säger tränaren Jocke Forslund.

LÄS ÄVEN: Så var matchen – läs rapporteringen här

Första halvleken i Arena Vänersborg går inte till historien som den mest underhållande. Efter 2–1-ledning för Vänersborg i halvtid fick matchen mer fart efter paus. Bollnäs kvitterade genom Christian Mickelsson och tog också ledningen när Anders Spinnars dundrade in en vänsterhörna i krysset.

Sedan kom målet som räddade poäng för hemmalaget och som lär gräma bortalaget. Sergej Lomanov, som vanligt aktiv i Vänersborg, drog till från distans. Skottet var förvisso hårt, men såg ut att gå rakt på Bollnäsmålvakten Patrik Aihonen som missbedömde avslutet helt och släppte in 3–3.

– Inte helt otagbart, sade Bandyplays kommentator Olle Tyrbo om målet.

Se målet i höjdpunkterna nedan

Tränaren Jocke Forslund lastar dock inte Patrik Aihonen för hemmalagets kvittering.

– Det är mycket folk framför tror jag, så han ser nog bollen sent. Men det är svårt att sätta sig in i hans perspektiv när jag står på sidan och han där borta, men sånt händer, säger tränaren Jocke Forslund.

Ni har släppt in några till synes enkla mål under säsongsstarten, håller du med om det?

– Man kan säga att det har varit lite märkliga mål, men oftast säger man att det är märkliga mål när det drabbar en själv. Men jag ser hemskt många matcher från sideline och det är andra lag som också släpper in märkliga mål, men så är det i dag. Det är mycket folk i straffområdet och då blir det annorlunda mål, säger Jocke Forslund och fortsätter:

– Jag lägger inte så stor vikt vid det, det kan man inte göra så mycket åt. Man får titta på det som är bra, för det är snart match igen.

Inte heller Patrik Aihonen själv lägger någon större vikt vid baklängesmål. Han håller inte med om att det är en tavla.

– Det är ett gäng försvarare som försöker täcka skott, så jag ser bollen ganska sent. När man ser bollen sent så går tar man den ibland och ibland går den in. Hade jag sett den hela vägen hade jag haft mycket större chans att ta den.

– Det är en förutsättning att se bollen för att kunna ta den, och det är mycket situationer som man skulle kunna skriva om att han gör si och han gör så, säger Patrik Aihonen, som ändå är nöjd med en poäng i Arena Vänersborg.

LÄS ÄVEN: Lomanov om kvitteringsmålet: "Ett ganska lurigt skott"

Det är även Jocke Forslund.

– Vi gör en jäkligt gedigen insats. Vi hade lite för korta anfall i första, men sedan växer vi in i matchen och vänder till 3–2. Då har vi några riktigt fina kontringslägen där vi kan gå ifrån, men efter kvitteringsmålet blir det ställningskrig och båda lagen blir lite rädda om bollen. Kanske skulle vi ha tagit hand om kontringslägena på ett bättre sätt, säger han.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Vänersborg–Bollnäs 3–3 (2–1)

Mål: 1–0 (15) Johan Koch, 2–0 (32) Joakim Hedqvist, straff, 2–1 (35) Patrik Nilsson, hörna, 2–2 (51) Christian Mickelsson, 2–3 (63) Anders Spinnars, hörna, 3–3 (78) Sergej Lomanov.

Hörnor: 8–8.

Utvisningar: Vänersborg, 3 x 10. Bollnäs, 2 x 10.

Publik: 1 725.

Domare: Jacob Liljegren.