Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs utslaget ur World cup – Forslund kritisk: "Klart det är skit nu"

World cup är över för Bollnäs.
Efter förlusten mot Jenisej i sista gruppspelsmatchen var tränaren Jocke Forslund kritisk.
– Det här räcker inte, säger han.

LÄS ÄVEN: Här är alla resultat i World cup – och förutsättningarna inför slutspelet

Bollnäs behövde vinna mot Jenisej för att ta sig vidare i World cup. Det gjorde man inte.

Därför var Jocke Forslund bister efter 3–5-förlusten mot ryska mästarlaget, som ledde med 5–0 en bit in i andra halvlek, på fredagskvällen. Uttåg redan i gruppspelet var inte vad han och Bollnäs hade räknat med när laget rullade till Sandviken för världscup.

– Det här är inget vi är nöjda med. Nu får vi åka hem och träna, säger Jocke Forslund.

Vad är det som du anser inte är bra?

– I några matcher har vi haft dålig fart, dåligt tryck. Den här matchen är fartmässigt ganska bra, även andra halvlek mot Vetlanda är bra. Det får man jobba vidare på. Sedan behöver vi göra lite mål, men totalt sett behöver vi bli bättre.

Efter matchen mot Vetlanda sa Andreas Westh att det fattades 40 procent. Saknas energi?

– Energimässigt är det inget fel. Trots att vi ligger under med 1–5 i dag går vi all-in in i det sista, men vi behöver bli bättre i spelet. Men skulle vi vinna allt här i dag, då skulle vi vara bra nu. Nu har vi varit dåliga i helgen och inte motsvarat förväntningarna vi hade på oss själva.

LÄS ÄVEN: Westh: "Vi får inte ut max av laget"

Det här var sista riktiga testet inför elitserien. Känner du oro?

– Nej, det tycker jag inte. Det dröjde ett tag innan vi vann i fjol också. Men man får inget självförtroende den här helgen om man säger så, säger Jocke Forslund och fortsätter:

– Klart det är skit nu, men vi har en vecka till nästa match. Det här är ett bevis på att vi behöver ett par veckor till. Men jag känner mig lugn.

Och vad ska ni justera under de två veckorna?

– Få mer tryck i det vi gör och att många deltar. Att vi får till avsluten, får leda lite matcher och får lite lugn och ro. Det är ganska mycket, men allt hör ihop så mycket. Men det är väl bra, för vi ser att det här inte räcker.

Under hela helgen har Bollnäs saknat ordinarie vänsterbacken Jens Wiik. Där har Ville Aaltonen spelat i stället. I sista matchen mot Jenisej spelade inte heller stjärnvärvningen Patrik Nilsson, som gjorde comeback i World cup-premiären.

Uppgifter har cirkulerat om att hans fingerskada ska ha gått upp igen, men det dementerar Jocke Forslund.

– Han fick ett slag och då ville vi inte chansa, så viktigt är inte World cup. Vi vill ha Patrik med oss i serien och han kommer bli betydelsefull för oss. Hade det varit slutspel hade han spelat i dag, säger han.

Spelar han i elitseriepremiären?

– Nilsson spelar i premiären. 100 procent.

WORLD CUP – MATCHFAKTA

Bollnäs–Jenisej 3–5 (0–2)

Målen: 0–1 (15) Dmitrii Makarov, 0–2 (20) Almaz Mirgazov, 0–3 (33) Andrey Prokopyev, 0–4 (35) Artem Arymetzyanov, 0–5 (39) Viacheslav Vdovenko, 1–5 (40) Per Hellmyrs, 2–5 (53) Per Hellmyrs, 3–5 (59) Samuli Helavuori.