Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet kan vara på väg att svänga om bandyhall

Centerpartiet har tidigare varit hårdnackade motståndare till att Bollnäs kommun ska engagera sig ekonomiskt i en bandyhall. Men partiets gruppledare är försiktigt positiv till de nya planerna på SJ-området.

Annons

– Det som händer nu är att klubben via sponsorer går in och tar alla risker. I det ligger att man tar ett stort ansvar, vilket ger en helt annan situation än tidigare, säger Centerpartiets gruppledare Bengt-Olov Renöfält.

Läs mer: Bandyhallsfrågan har väckts till liv igen

Centerpartiet hör till de partier som uppvaktats av bandyklubben och fotbollsföreningen den senaste tiden. Enligt Bengt-Olov Renöfält har partiet inte tagit ställning till förslaget ännu, och man avvaktar resultatet av Swecos provtagningar som väntas i slutet av oktober.

– Går allt enligt planerna så skulle jag inte bli förvånad om C ändrar ståndpunkt. Men innan det är klarlagt hur nedsmutsad marken är går ingenting åt något håll, säger han.

Fick ni veta vilka sponsorerna som ska bekosta bygget är?

– Vi fick veta, men jag känner inte att jag har mandat att gå ut med det innan föreningarna själva berättat. Men det kändes trovärdigt och kan mycket väl hänga ihop hela vägen. Det är otroligt roligt att se vad som kan hända när krafter kommer underifrån.

En av de saker som gör att Bengt-Olov Renöfält är mer positivt inställd till de nya planerna än det förslag som kommunfullmäktige röstade ner i våras är att även fotbollen är med den här gången.

Läs också: Renöfälts insändare från i våras: "Centerns nej till bandyhall står fast"

– Fotbollen är en stor idrott bland ungdomar och har mycket större möjligheter att bidra till integrationen än vad bandyn har.

En annan viktig faktor är att det inte verkar finnas något krav på att kommunen ska gå i borgen för bygget. Det är en förutsättning för ett centerpartistiskt stöd.

– Det viktiga är att förening själv tar ansvar. Annars finns det risk för att det ständigt kommer till nya kostnader och rätt vad det är sitter vi med en gökunge i det kommunala knäet, säger Bengt-Olov Renöfält.

Men den lösning som idrottsklubbarna försöker få till kommer inte att vara gratis för kommunen, som förväntas stå för driften av bandyhallen.

– Det kommer naturligtvis att kosta kommunen. Men den prislapp som presenterats känns hanterbar.

Hur mycket pengar det rör sig om vill Bengt-Olov Renöfält inte specificera.

Vad tror du om uppgiften att det kan bli invigning av den nya hallen redan på Grillnatta 2017?

– Jag har också hört det, men man får nog ta det med en nypa salt. Det är många hinder att ta sig förbi på vägen.

Läs mer: Planen: Bandyhallen invigs Grillnatta 2017

Mer läsning