Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnässtjärnan tillbaka i spel tidigare än väntat: "Får se hur fingret reagerar"

På onsdagen kastade Patrik Nilsson gipset.
Dagen efter spelade han match i World Cup.
– Det känns lite när jag skjuter, säger Bollnäsanfallaren som gjorde två mål på finska Akilles – i en match som faktiskt var spännande en stund.

Det var mot Broberg i DM som Patrik Nilsson fick ett finger på högerhanden avslaget. Sedan dess har han bland annat missat hela Svenska cupen i Lidköping.

På onsdagen plockades hans gips av – och redan dagen efter kom han till spel i World cup.

– Jodå, nog är det allt... Jag testade i dag för att se om det gick, i går tränade jag för första gången, säger han.

Anfallaren behövde bara tre minuter på sig – sedan hade han nätat på finska Akilles, i en match som nog de flesta väntade sig skulle bli en utklassning.

– "Myran" (Per Hellmyrs) drar in den från kanten och jag styr in den, säger Patrik Nilsson.

I paus var det 2–0 – men det skulle faktiskt bli mer spännande än så. Veteranen Sami Lakkonen reducerade för Akilles direkt i andra halvlek, innan Patrik Nilsson satte sitt andra för kvällen efter en genomåkning. Akilles svarade på hörna för 3–2 – sedan höll Bollnäs på att ställa till det.

– Vi leder lite, sedan gör dom något mål och så, säger Patrik Nilsson.

Men hur mycket gick ni på?

– Vi tar väl inte ut oss på slutet, vi har ganska bra kontroll tycker jag. Vi vann, och man ska inte förta sig i första matchen. Det kändes ganska lugnt.

Klart var det när Christian Mickelsson satte 4–2 på hörna i den 52:a minuten.

– Det var skönt att få göra några baljor, men det känns lite när jag skjuter, säger Patrik Nilsson, som under sin skadetid åkt skridskor i Göransson Arena tillsammans med Sandvikens bandygymnasium.

– Nu har vi testat det här, nu ska jag hem och se hur fingret reagerar, säger Patrik Nilsson, som efter matchen tackade motståndarna med vänsterhanden.

Bollnäs möter Vetlanda i grupp D i World cup redan på fredagsförmiddagen.

MATCHFAKTA – WORLD CUP

Bollnäs–Akilles 4–2 (2–0)

Målen: 1–0 (4) Patrik Nilsson, 2–0 (23) Daniel Berlin, 2–1 (31) Sami Laakonen, 3–1 (33) Patrik Nilsson, 3–2 (43) Petteri Lampinen, hörna, 4–2 (52) Christian Mickelsson, hörna.