Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bomben: Tobias "Zocke" Johnsson slutar som klubbchef i Tillberga – har fått toppjobb

Här är dagens bomb i bandy-Sverige.
Färgstarke Tobias "Zocke" Johnsson slutar som klubbchef i Tillberga.
I stället blir han försäljningschef för ett stort företag inom bygg.
– Folk kommer och går. Det viktiga nu är vad klubben kommer att presentera framledes, säger han.

Annons

Han är bandy-Sveriges mest färgstarka klubbchef, på gott och ont. Förutom att vara en stor profil i och för sporten har han också bötfällts efter ett uppmärksammat domarhån i mars.

Men nu lämnar Tobias "Zocke" Johnsson uppdraget som klubbchef i Tillberga. I stället blir han försäljningschef i Västerås för ett stort företag i byggbranschen.

– Jag har blivit erbjuden en riktigt bra möjlighet och ett riktigt bra arbete, säger Tobias Johnsson, som slutar som klubbchef den sista december.

– Det känns väl både och. Jag kommer att vara kvar i föreningen ideellt och vara en del av den, så det känns ju fantastiskt bra. Klubben har vuxit och organisationen kommer att förstärkas. Lösningen som Tillberga kommer presentera blir ett riktigt lyft, säger han.

Hur ser den lösningen ut?

– Där hänvisar jag till ordförande Calle Juhlin.

LÄS ÄVEN: Tillbergas klubbchef rasar mot disciplinnämnden

Tobias Johnsson har varit involverad i Tillberga i 17 år – som spelare, styrelsemedlem, sportchef och klubbchef. I drygt två och ett halvt år har han varit klubbchef.

Om Tobias Johnsson lämnar ett tomrum efter sig låter han vara osagt.

– Jag brukar säga att ingen är oersättlig. Folk kommer och går. Det viktiga nu är vad klubben kommer att presentera framledes. Jag är övertygad om att det kommer att bli ett riktigt bra lyft för hela klubben. Och jag hoppas att jag är en del av föreningen i 17 år till.

Pustas det ut i bandy-Sverige nu, tror du?

– Haha. Det beror på hur man ser det. Det kan bli tvärtom eftersom jag inte kan få böter längre, säger Tobias "Zocke" Johnsson.

När Bandypuls når Calle Juhlin kan han inte avslöja när den nya organisationen sjösätts. Planen är dock att den ska vara på plats från och med 1 januari.

– Han har fått ett nytt jobb som han var tvungen att tacka ja till och vi fick jobba efter de förutsättningarna. Vi har en bra lösning på gång som vi tror stenhårt på, men det är inget vi kan gå ut med i dagsläget med respekt för berörda parters nuvarande arbetssituation, säger Calle Juhlin.

Vad betyder det för föreningen att en så färgstark klubbchef slutar?

– Förhoppningsvis inte så mycket eftersom han kommer vara kvar i klubben. Vi hoppas att det inte blir någon större skillnad där, och vi tror att det här kan bli väldigt bra för klubben på sikt.

Kommer bandy-Sverige märka att han slutar?

– Jättesvårt för mig att svara på. Men han kommer ju vara kvar i klubben på ideell basis och brinner för bandy, så det blir nog ingen större skillnad för bandy-Sverige.