Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borvall klar för Vänersborg

Pertti Virtanen lämnar Vänersborg.
Nu kan Bandypuls avslöja att David Borvall blir hans ersättare.
25-åringen har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.
– Det känns skitbra, säger målvakten från Bollnäs.

Annons

Finske landslagsmålvakten Pertti Virtanen är på väg hem till Finland efter två säsonger i IFK Vänersborg. Ända sedan säsongen tog slut har det ryktats om vem som ska ersätta honom.

Nu är jakten på en ny målvakt över. David Borvall blir Pertti Virtanens ersättare. 25-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Först och främst känns det jäkligt skönt att få landa i en klubb som tror och vill satsa på mig. Vänersborg går all in på mig och det är det man vill höra. Om en klubb inte vill satsa på en, då vill man inte satsa själv heller, säger han.

David Borvalls gångna säsong var minst sagt speciell. Från att ha spelat i allsvenska LAIK till att mitt under brinnande elitserie blev han hastigt klar för Villa Lidköping.

Men trots att han gjorde starkt avtryck både på planen och bland supportrarna blev det bara några månaders spel i Sveriges hetaste publiklag.

– De har fått krav från sin styrelse att satsa mer på folk från Lidköping med omnejd, det är beskrivningen jag har fått. De är jättenöjda med mig sportsligt och utanför planen och det känner jag att de är ärliga i, säger David Borvall.

– Jag är väldigt glad för vad Villa gjort för mig. De har tagit emot mig väldigt bra och utvecklat vissa delar hos mig. Men jag hade förväntat mig en förlängning även om jag aldrig tar något för givet.

Nu fortsätter David Borvalls karriär i Vänersborg som blir Bollnäsproduktens femte klubb. Efter tre säsonger i Gais, en i Kungälv och en delad i LAIK och Villa tycker han att det nya tvåårskontraktet ger arbetsro.

– Det känns skitbra. Vänersborg har ju Stefan Karlsson (tränaren) som jag tycker verkar duktig. Han har fått ihop något speciellt där och jag fick bra vibbar. Jocke Hedqvist och Mikko (Lukkarila) ringde och sade sitt om klubben innan jag skrev på också. Sådant är alltid lite avgörande, säger han.

– Nu kommer jag närmare Göteborg också, det tar bara en timme att åka. Jag kommer väl att flytta till Vänersborg, men kommer att ha kvar bostadsrätten i Göteborg för att ha kopplingarna kvar, fortsätter David Borvall, vars lillasyster Stina bor i Göteborg.

Vänersborg blev tvåa i World cup under försäsongen och blev utslaget av Hammarby. David Borvall känner att klubben nu siktar på att ta nästa kliv.

– De har ambitioner att vara med i toppen. Hallen är fin och det är en jättebra organisation, så det finns förutsättningar runt omkring, säger David Borvall.

Vilka andra klubbar har du varit i kontakt med?

– Jag har haft några konkreta förslag som inte känts riktigt lika hett. Men jag har inte haft problem att få spela i en relativt bra klubb. Det var tvärstängt i elitserien i fjol, men nu har det varit en ganska bra marknad för oss målvakter.