Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borvall klar för Villa

Inför den här säsongen blev David Borvall klar för allsvenska LAIK.
Nu kan Bandypuls avslöja att målvakten är klar för Villa Lidköping.
– Det känns jäkligt inspirerande, säger 25-åringen från Bollnäs.

David Borvall lämnade Kungälv för allsvenska Lidköpings AIK inför den här säsongen. Men redan efter sex matcher står han nu inför en ny utmaning.

Under måndagen skrev LAIK:s lagkapten på ett kontrakt med Villa Lidköping. Avtalet sträcker sig över den här säsongen.

– Jag kommer att vara med och spela säsongen ut med Villa. Det blir en öppen kamp, den som är bäst för dagen står, säger David Borvall, som konkurrerar med Jakob Säleby om förstaplatsen.

Bakom Jakob Säleby har Villa Lidköping haft Jon Karlsson. Han kommer dock att behöva opereras för en handskada framöver.

Men David Borvall har inte värvats till Villa Lidköping för att sitta på bänken.

– Instruktionerna jag har fått är att det är en öppen kamp om vem som spelar. Jag siktar på att spela så mycket som möjligt. Man får inga matcher, man förtjänar dom, säger David Borvall, som blir spelklar till fredagens match mot Broberg.

– Jag blir inte klar till onsdagens match mot Hammarby på Tele2 Arena, det hade varit en drömmatch. Men Broberg hemma blir inte heller fel.

Siktar du på att stå redan då?

– Absolut, jag kommer att ge allt för att spela redan då. Det är därför man håller på. Det känns som ett friskhetstecken att man vill lira så mycket som möjligt.

Hur känns det att vara tillbaka i elitserien?

– Jäkligt inspirerande. Jag är nyfiken på att se vad man kan tillföra i Villa som organisatoriskt är Sveriges bästa klubb just nu. Jag vill se vad jag kan tillföra sportsligt i den klubben. Det blir en utmaning, men det känns skitbra.

Villa Lidköping har ordnat med boende åt David Borvall som nu lämnar Göteborg, men ändå behåller lägenheten på västkusten.

– Det är en jättehäftig stad. Det är som hemma (i Bollnäs) där det snackas bandy på stan, det har man saknat i Göteborg. Det är bandyhysteri i Lidköping och det är jättekul.

David Borvall lämnade moderklubben Bollnäs för Gais inför säsongen 2010/2011. Där stannade han i tre säsonger. Förra säsongen. I fjol spelade han i Kungälv.