Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borvalls mål – stoppa moderklubbens segertåg: "Bollnäs kan ta på sig favorittrycket"

Bollnäs går som tåget.
Vänersborg hackar efter en suverän seriestart.
Nu ska David Borvall se till att vända den negativa trenden – mot moderklubben.
– Men det är ett jäkligt bra lag vi möter, det ska vi ha klart för oss, säger målvakten.

Efter en tuff höst inledde Vänersborg elitserien med fem raka segrar. Sedan dess har det gått tyngre. Av de fem senaste matcherna har laget förlorat fyra.

I kväll möter man mot Bollnäs hemma i Arena Vänersborg.

Trots motgångarna på slutet har David Borvall fortsatt vara bra mellan stolparna, men enligt målvakten själv går den individuella formen hand i hand med lagets insatser.

– Det låter målvaktsfilosofiskt, men spelteknisktoch positionsmässigt har känslan varit väldigt god och det gör att man har en skön neutral utgångspunkt under matcherna och man kan spela mer på intentioner och inte chansa så mycket. Då blir det oftast bra. Men form är hela tiden en färskvara. Nu har vi haft tre matcher där vi inte har kommit upp i nivå och då har inte jag heller kommit upp i nivån som krävs för att vinna, säger han.

LÄS ÄVEN: Se Borvalls räddningskavalkad mot Tillberga

När Vänersborg föll med 3–5 borta mot Broberg i fredags var det ett mål som hamnade i fokus: Jonas Nygrens frislagskanon, som innebar 4–1 för hemmalaget, från 20 meter. Högerhalven fick förvisso drömträff och frislagsmuren var ihålig, men skulle David Borvall ha räddat skottet med tanke på distansen? "Alla dagar i veckan" säger han själv.

Se frislaget nedan

– Jag blir lite skymd och ser bollen sent. Det är ett okej skott och man blir överrumplad, men det är en sån situation som man vill göra om. Skulle han stå så där på träning utan mur, då tar man den alla dagar i veckan, säger David Borvall.

På onsdagskvällen ställs han mot moderklubben Bollnäs som han lämnade efter säsongen 2009/2010. Sedan dess har han spelat för Gais, Kungälv, Lidköpings AIK och Villa innan flytten till Vänersborg inför förra säsongen.

– Moderklubben är alltid moderklubben och det finns en del fina minnen. Man känner många i klubben och har spelat med de flesta så det blir lite nostalgiskt, men under matchen känner man inget speciellt.

Har du rotat dig i söder eller längtar du hemåt ibland?

– Jag trivs väldigt i Vänersborg med laget och allt runt om klubben. Föreningen som helhet gör verkligen ett bra jobb. Sen har jag nyligen träffat flickvännen Sara som är vänersborgare, så det är klart man är lite rotad. Det är långt hem och ibland har man lite ångest över att man inte är hemma oftare, det blir väldigt få tillfällen. Men det har alltid varit bandyn som har styrt hur man rör sig, så dom är van där hemma, säger han.

Medan Vänersborgs form är svag går Bollnäs som tåget. Av de sju senaste matcherna har laget vunnit sex och spelat en oavgjord. Hemma mot Villa i fredags övertygade Bollnäs, inte minst defensivt, och vann med 5–2. Men trots dåliga resultat på slutet råder lugn i Vänersborgslägret.

– Det är klart att det finns en liten frustration och vi har snackat om det, men trots att vi har förlorat de senaste tre matcherna och har varit besvikna över det så vet vi vad vi kan. Bollnäs kan ta på sig favorittrycket om de vill, men vi har goda chanser att vinna alla matcher vi spelar om vi kommer upp i nivå. Så pass bra är vi när vi är bra, men det är ett jäkligt bra lag vi kommer möta, det ska vi ha klart för oss.

Bollnäs har släppt in minst mål i elitserien. Du är bekant med hela försvarslinjen. Vad kan ni göra för att öppna upp dem?

– Det man vet är att de inför varje match vill spela en tight defensiv hela matchen, det är det de snackar om och det tummar de inte på. Det krävs att vi har tålamod offensivt, att vi tvingar dom att röra på sig så att vi öppnar upp dom, säger David Borvall.

FAKTA – TABELLÄGET

1. Sandviken

2. Villa Lidköping

3. Bollnäs. 14 poäng på nio matcher (6–2–1) med målskillnaden 48–23 (+25).

4. Edsbyn

5. Vänersborg. Tolv poäng på tio matcher (6–0–4) med målskillnaden 55–40 (+15).