Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Broberg aldrig riktigt nära: "Vi följde inte den uppgjorda planen"

En tung första halvlek – och ett ännu tyngre slut.
Broberg var aldrig riktigt nära borta mot Vetlanda.
– Vi kunde ha gjort det bättre, säger målvakten Dennis Wasberg.

Det var viktiga poäng som stod på spel i Sapa arena på onsdagskvällen. Broberg hade chansen att hänga av Vetlanda något från striden om en plats i slutspelet. Men istället blev det förlust med 3–7 på bortaplan – och det betyder att det tätnar rejält i den jämna elitserietabellen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi följde inte den uppgjorda planen över hur vi skulle spela, säger tränaren Ola Grönberg.

Vad tänker du speciellt på?

– Vi pratade om att vi skulle spela på ett visst sätt. Men vi hade inte tålamod att följa det utan vi började göra saker på lite olika håll och kanter. Och då blev det oro i laget. Sedan var det svårt att hålla i hop det.

LÄS MER: Nygren fast besluten – klubben i hans hjärta ska till slutspel

Broberg stod inte riktigt att känna igen sedan den fina insatsen och segern mot Vänersborg i fredags. Dennis Wasberg tvingades släppa sju bollar bakom sig. Och målvakten håller också med sin tränare om att det saknades något i spelet långa stunder.

– Vi hade kanske inte riktigt tålamod i offensiven som vi hade hoppats på. Det kunde vi ha gjort bättre och vara närmare.

3–0 till Vetlanda i halvtid var också fullt logiska siffror.

– De hade mycket boll i första och fick till tre bra avslut. Jag vet inte. Vetlanda var kanske mer desperat och ville mer än oss. Och sedan släppte vi in för billiga mål, säger Wasberg.

Framför allt hade Broberg svårt att få stopp på spelmotorn Johan Löfstedt som svarade för totalt tre mål och en assist.

– Han är bra. Och vi försökte begränsa ytorna. Sedan att de fick vända spelet när vi tappade bollen gjorde inte saken bättre. Men Vetlanda var bättre än oss i kväll, säger Ola Grönberg.

Joakim Andersson satte 4–0 för hemmalaget i inledningen av andra halvlek. Broberg kom starkt tillbaka och reducerade till 2–4 efter mål av Martin Söderberg och Vadim Arkhipkin. Och det var framför allt Arkhipkin som återigen stod för det mesta framåt och svarade för ett mål och två assist under matchen.

Men vad hjälpte det när Vetlanda tog en timeout och avgjorde sedan matchen med två snabba mål.

Dennis Wasberg igen:

– Vi försökte gå för det. Men sedan orkade vi inte pressa Vetlanda hela tiden. Och lite gick energin ur oss efter det, säger han.

LÄS MER: Johanssons soloraid sänkte Broberg: "Bara att köra för fullt"

MATCHFAKTA

Elitserien

Vetlanda–Broberg 7–3 (3–0)

Målen: 1–0 (18) Johan Löfstedt, 2–0 (40) Pontus Vilén, 3–0 (45+1) Johan Löfstedt, hörna, 4–0 (52) Joakim Andersson, 4–1 (55) Martin Söderberg, 4–2 (57) Vadim Arkhipkin, 5–2 (66) Patrik Johansson, 6–2 (69) Johan Löfstedt, 6–3 (80) Jonas Engström, 7–3 (90+5) Patrik Johansson.

Hörnor: 11–9 (6–4).

Utvisningsminuter: 30–20.

Domare: Daniel Labe.

Publik: 1 102.