Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Broberg kunde aldrig hota Bollnäs – och Nilsson fortsätter leverera: "Trär in lägena"

Det blixtrade aldrig om det första hälsingederbyt.
Men Bollnäs bevisade än en gång att de har verktygen för en lång säsong.
– Det här var bra, 6–1. Det är alltid tuffa matcher, men vi trär in våra lägen, säger anfallsstjärnan Patrik Nilsson.

Annons

HÖJDPUNKTER: Se målen som avgjorde på Sävstaås

Med sju mål på de fem första matcherna har Patrik Nilsson visat att han kommer bli den efterlängtade leverantören av mål som Bollnäs suktat efter. I sitt första hälsingederby blev det tre till – och 34-åringen var nöjd med sin insats.

– Två bra hörnor och sen en fin passning från Mickelsson (Christian) som det bara är att styra in. Och sen har jag nåt till läge där "Bella" (Daniel Berlin) spelar fram så jag kan skjuta, säger Patrik Nilsson.

LÄS ÄVEN: Derbyt som veteranen Larsson helst vill glömma

Men om Patrik Nilsson var het så ville aldrig derbyt mellan Bollnäs och Broberg tända till. Och avgörandet kom redan i första halvlek då Bollnäs gick från 1–1 till 3–1 på tre minuter – efter mål av Nilsson båda gånger.

Efter det hittade ett blekt Broberg aldrig någon väg in. Förutom Magnus Fryklunds tidiga 1–1 var ett ribbskot från distans av Stefan Larsson det enda av värde som laget skapade i matchen.

BILDEXTRA: Se derbyt genom Fredrik Mix lins

Och extra svårt blev det att vända på underläget då andra halvlek bjöd på rätt mycket regn.

– Jag vetefan... vi har spelat två matcher under bra förhållanden, annars har det varit snö eller regn. Men det går inte att göra nåt åt det, det är bara att lyfta och åka på lyften, säger Patrik Nilsson.

Hur var det att spela ett hälsingederby, märkte du av det på nåt sätt?

– Jag vet inte, det är väl alltid Bollnäs-Edsbyn som är det riktiga derbyt. Det är så jag fått det förklarat i alla fall

Din egen match då?

– Det var en bra match för mig sett till förutsättningarna, men det är svårspelat så man kan inte utnyttja sina styrkor och dribbla och gå på genombrott.

Det här var Bollnäs fjärde raka match utan förlust, och Patrik Nilsson känner att laget blir allt bättre, även om han erkänner att det kan se lite småtrögt ut ibland.

– Vi har vårt spel som vi försöker odla, men det sitter inte fullt ut. Vi blir bättre, vi har tre veckor is bara, och då har det regnat eller snöat. Vi vill spela på ett visst sätt, och då kan det kanske se segt ut. Men vi har ju vunnit på slutet, säger han.

Nu blir det en kort vila innan fredagens möte med Kalix, även det på Sävstaås. Då hoppas Patrik Nilsson på bättre väder.

– Vi har fantastiska passningsspelare, det är bara at åka och göra sig spelbar, men inte ens de kan ju göra nåt idag. Och inte är det någon idé att komma ner och hämta boll heller eftersom det inte gick att göra något med den.

Matchfakta

Bollnäs–Broberg 6–1 (3–1)

Mål: 1-0 (15) Andreas Westh, hörna, 1–1 (17) Magnus Fryklund, hörna, 2–1 (36) Patrik Nilsson, hörna, 3–1 (39) Patrik Nilsson, 4–1 (67) Tobias Björklund, 5–1 (84) Christian Mickelsson, 6–1 (90) Patrik Nilsson.

Hörnor: 8–6.

Utvisningar: Bollnäs 2x10, Broberg 4x10.

Domare: Ulrik Bergman.

Publik: 1 723.