Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brobergs lagkapten sänktes av ett skott i ansiktet: "Det känns lite botox"

Broberg tog två poäng på hemmaplan utan att direkt övertyga.
Eftersnacket handlade istället mest om bollen som träffade Magnus Fryklund rakt i ansiktet.
– Jag klarade tänderna i alla fall, säger han.

Det var vid ställningen 1–0 till Broberg när Tillberga fick en hörna 26 minuter in i första halvlek. Rinat Shamsutov sköt ett skott som gick rakt i ansiktet på den utrusande Magnus Fryklund. Och Brobergs lagkapten bokstavligen nästan åt upp bollen.

– Det tog rätt i munskyddet. Och det var väl tur, Jag klarade tänderna i alla fall, säger han.

Det blev början på en riktig olycksminut för Fryklund och Broberg. Från sin position liggandes på isen kunde han bara titta på när Niklas Gustafsson dundrade in kvitteringen för gästerna.

LÄS MER: Brobergs skyttekung: "Det var inte mycket mer än två poäng"

Strax efter lämnade Fryklund planen och gick direkt in i omklädningsrummet.

– Jag sydde sju eller åtta stygn. Men jag tvekade aldrig om att jag skulle spela igen.

LÄS MER: Fryklund. "Jag blir lite fegare i ruset på hörnorna"

Men när den andra halvleken startade var han tillbaka som libero. Nu med ett galler istället för ett visir för skydd för ansiktet. Samma galler som han en gång slängde bort inför förra säsongen.

– Det kändes förstås lite ovant. Men jag kan inte riskera något igen känns det som. Inte nu på en gång åtminstone. Det här måste läka fösta. Sedan får vi se, säger Fryklund.

– Just nu är det bara svullet och känns lite som botox.

Matchen då?

Det blev en match med snabb stundtals snabb bandy, där det svängde fram och tillbaka. Broberg var i ledningen, men lika snabbt kom Tillberga gång på gång igen.

– Det kändes stressat. Det var ett jättesvårt lag att spela mot. Jag tycker att de fladdrade åt höger och vänster. Det fanns ingen struktur. Men starkt av oss vi lyckades vinna. Tillberga är ett bra lag. Och vi var lite i brygga när de gjorde 3–3.

– Det har blivit lite väl mycket "rysspel" de senaste matcherna. Det var likadant mot Västerås, när det böljade fram och tillbaka. Men ikväll löste vi det.

Två fasta situationer blev avgörande. Broberg fick en straff efter en timmes spel när Vadim Arkhipkin revs ner. Martin Söderberg var säker när han sköt sitt sjätte mål för säsongen.

Det är lika många mål som Jonas Engström, som återigen svarade för två mål.

Jonas Nygren gjorde, strax efter, avslutande 5–3 på hörna.

– Det var en viktig match och jätteskönt att vinna. Jag tycker ändå vi var starkare än dem i kväll, säger Magnus Fryklund.

LÄS MER: Broberg–Tillberga minut för minut

LÄS MER: Efter hemliga skadan – nu ger Dammbro besked: "Ingen större fara"

MATCHFAKTA

Elitserien

Broberg–Tillberga 5–3 (3–2)

Målen: 1–0 (25) Jonas Engström (Jonas Nygren), 1–1 (27) Niklas Gustafsson, 2–1 (32) Adam Wijk, 2–2 (33) Joel Engström, hörna, (Jesper Hermansson),, 3–2 (37) Jonas Engström,, 3–3 (46) Niklas Eriksson (Rinat Shamsutov), 4–3 (60) Martin Söderberg, straff, 5–3 (64) Jonas Nygren, hörna (Robert Dammbro).

Hörnor: 6–8.

Utvisningsminuter: 20–30.

Domare: Keijo Hyvärinen, Haparanda.

Publik: 983.