Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brobergs tränare om att våga göra det tråkiga: "Jag är ganska envis som person"

Ola Grönbergs start som tränare i Broberg: bästa hälsingelag i World cup och obesegrad efter tre spelade elitserieomgångar.
Nu berättar 57-åringen om sin ledarstil.
– Man måste ha tålamod. Även om det är tråkiga saker så måste vi göra dom, säger han.

LÄS ÄVEN: Målsviten håller i sig – Engström poängräddare mot Villa

Broberg gick som enda hälsingelag till slutspel i World cup och i kvartsfinalen hotade man Sandviken ända in i mål. Något har hänt i Broberg, vilket nu har visat sig då laget är obesegrat efter tre spelade omgångar i elitserien. Broberg slog Gripen i premiären, följde upp med att slå Hammarby på Zinkensdamm och kryssade senast mot Villa hemma. Det är bara Broberg och stjärntyngda Vänersborg som är obesegrade nu i elitserien.

– Vi är väldigt bra defensivt och börjar väl att sätta offensiven. Men vi har lagt mycket krut på defensiven på träningarna, säger Ola Grönberg, som tillträdde som tränare när Fredrik Rexin aviserade sitt avslut efter förra säsongen.

– Ligger lite efter lagen som har hall i spelet på stor bana. Vi har inte riktigt timingen i de offensiva åkningarna, men jag ser att det börjar komma mer och mer, säger Grönberg.

Det kan bli ännu bättre, alltså?

– Ja, ge det några veckor till så kommer offensiven att sitta mer och mer. Defensivt vet jag inte om vi kan bli så mycket bättre än vad vi redan är.

Det är en sak att säga att man ska ha ett bra försvarsspel – en annan att verkställa det.

Vad ligger han då bakom, 57-åringen från Sandviken?

– Jag är ganska envis som person, ganska noggrann. Ser jag något som är fel (på träningen) så stoppar jag, och säger: "grabbar, så här är det...", säger Grönberg, och fortsätter på temat:

– Man måste ha tålamod att nöta på träningarna. Även om det är tråkiga saker så måste vi göra dom. Kunnandet har dom (Broberg) haft hela tiden, men det är det här med noggrannheten, att nöta på detaljerna. Grunderna har vi nött in, som dom kanske inte gjorde förut. Det ska man kunna som ett bandylag.

Finns det andra ledare som duckar för att göra det tråkiga?

– Ja, oja. Det gäller att inte vara konflikträdd. Det är bara tal om att ha bra argument. "Det här måste vi göra, för att kunna göra det här sen".

På tisdagen möter Broberg VSK borta. Förra säsongen föll Broberg hemma med 3–6 och borta med stora 0–9.

– VSK borta är alltid en svår uppgift att ta sig an, det är ett bra bandylag. Men intressant ska det bli, vi har ju mött dom en gång på försäsongen och fick stryk. Så vi får se om vi har lärt oss något, säger Ola Grönberg, som mörkar lite om läget i Broberg.

– Det finns lite småskavanker, lite smågrejer som stör. Men jag hoppas att det faller väl ut, och att de som jag vill ha med är tillgängliga.

Vilka spelare rör det sig om då?

– Hehe, jag är dålig på namn, vet du...