Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brobergs tunga derbyvecka fortsätter: "Spelade med huvudet under armen"

Två svarta dagar för Broberg.
Först mot Bollnäs och nu en ny derbyförlust mot Edsbyn.
– Vi är oerhört besvikna, säger tränaren Ola Grönberg.

Andra raka derbyt – och andra raka förlusten. Motvinden fortsätter för Broberg. Efter en jämn första halvlek avgjorde Edsbyn med tre mål under matchens sista tjugo minuter.

– Det är förstås inte roligt. Och vi är oerhört besvikna. Jag tycker ändå vi gjorde många positiva saker. Men i bland spelade vi med huvudet under armen. Vi krigade i 90 minuter, men vissa gånger gjorde vi det kanske på ett fel sätt, säger Ola Grönberg.

Är det några speciella situationer som du tänker på?

– Det är framför allt vid Edsbyns 2–1-mål när (Mattias) Hammarström fick ta ner bollen efter ett lyft och spela in mitten. Det ska inte få hända.

Broberg har på de två senaste matcherna bara producerat totalt tre mål framåt.

– Nej, det är inte bra förstås. Men jag skulle oerhört orolig om vi inte skapade något. Och vi hade oerhört med lägen. Jag sade till spelarna att ta det lugnt. Om vi nöter på ska vi se att målen också rullar in till slut.

Det började ändå bra för hemmalaget. Stefan Larsson hade en ribbträff mot Bollnäs i onsdags. Nu var siktet bättre inställt och Broberg tog också ledningen efter åtta minuter efter ett snabbt anfall.

I den 66:e minuten, vid ställningen 1–1, dök den stora chansen upp för Broberg. Adam Wijk hittade in med en passning från hörnflaggan till Martin Söderberg framför mål. Men helt ensam med Anders Svensson lyckades inte han få in bollen i mål.

– Nu såg jag inte nästan hela andra halvlek. Vi gjorde det ändå bra i första. Men sen kändes som vi satsade lite för dålig framåt. Vi skapade för lite och gör också för lite mål. Och det är något vi också måste jobba vidare med, säger Jonas Nygren som tvingades lämna isen under den andra halvleken efter en smäll mot handen.

LÄS MER: Edsbyns tränare efter derbysegern: "Inte ett juste uppträdande"

– Men samtidigt släppte vi in fyra mål, två hörnor och en straff, och en sådana här match bör vi också vinna. Vi var laddade som fan och vi krigade på bra defensivt hela matchen. Det är en tung förlust naturligtvis, Jonas Nygren,

Hur är det med tummen?

– Det är väl så där. Det hade kanske gått och sätta en spruta. Men man vill veta vad det är först, säger Nygren.

MATCHFAKTA

Elitserien

Broberg–Edsbyn 1–4 (1–1)

Målen: 1–0 (8) Stefan Larsson (Filip Skoglund), 1–1 (39) Daniel Jonsson (Hans Andersson), 1–2 (71) Oscar Wiklund (Mattias Hammarström), 1–3 (79) Mattias Hammarström, straff, 1–4 (86) Oscar Wikblad, hörna (Joakim Svensk).

Hörnor: 4–12 (2–5).

Utvisningsminuter: 40–30.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 1 588.

LÄS MER: Superlive – så gick det minut för minut i fredagens sex elitseriematcher

LÄS MER: Derbyt som Stefan Larsson helst vill glömma: "Vi kom inte åt Bollnäs alls"