Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brobergssupportrar stängs av efter bengaler – svarade med hot på Facebook: "Hoppas ni dör en plågsam död"

Fem Brobergssupportrar har stängts av från att gå på resterande matcher under bandyns slutspel. Detta efter att de eldade bengaler innan matchen mot Edsbyn på Hällåsen i söndags.

Läs mer: Efter supportrarnas dödshot – här är ursäkten

Brobergs tifogrupp hade förberett ett tifo innan kvartfinalen mot Edsbyn. I samband med det tändes flera bengaliska eldar nedanför läktaren.

Att elda bengaler på idrottsanläggningar är förbjudet och nu stängs flera supportrar av.

– Vi har identifierat fem personer och har fattat ett interimistiskt beslut om tillträdesförbud för dessa, säger åklagaren Krister Frykman.

Läs också: Sång, öl och pyroteknik – häng med på supporterresan: "Älskar mitt Broberg"

Ett interimistiskt beslut är ett domstolsbeslut som gäller tills vidare i avvaktan antingen på att ett slutligt beslut meddelas eller på att det upphävs. Beslutet gäller som mest i fyra veckor och kan överklagas till tingsrätten.

I praktiken innebär det att dessa fem personer inte kommer att få besöka några fler matcher i bandyslutspelet.

– Det är farligt att bränna bengaler på idrottsanläggningar. De blir heta och kan antända annat. Det är nolltolerans mot sådant, säger Krister Frykman.

Brobergs tifogrupp publicerade ett hotfullt inlägg på sin Facebook-sida efter att de fick reda på beslutet att de skulle stängas av. I inlägget önskar de livet ur Krister Frykman och säger att de ska elda bengaler i Edsbyns arena under tisdagens match. Inlägget togs senare bort.

Hur håller man koll på att dessa personer inte kommer in på arenan ändå?

– Polisen vet vilka det är och förhoppningsvis vet även ordningsvakterna det. Det gäller att hålla extra koll så att inget är på gång till kvällens match, säger Krister Frykman.

Nils Stefansson är ordförande i Brobergs IF. Han säger att klubben tar avstånd från det här typen av agerande.

– Det är bra att åklagaren har stängt av dem. De ska inte vara där, säger han.

Läs också: Brobergs tifogrupp om hyllningen till Stefan Larsson: "Det exploderade rejält"

Han är glad att det nu är en polisiär fråga, men klubben ska ändå prata med de berörda supportrarna för att ta reda på vad som hänt.

– Vi har generellt sett en bra relation med våra supportar och de gör underbara tifon inför matcherna. Men det här är något helt annat. Det är brottslig verksamhet, säger Nils Stefansson.

Han säger också att klubben kan bötfällas av Svenska bandyförbundet för incidenten, men att han inte vet något mer om det ännu.

Vi har sökt representanter för Brobergs tifogrupp för en kommentar.

Läs också: Efter tuffa tacklingen – Edsbybacken avstängd från kvällens kvartsfinal