Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bryngelson, 40, spelar vidare i Nitro/Nora: "Önskan från spelartruppen"

Han fyllde 40 år i januari.
Men Jesper Bryngelson ger sig inte.
När Nitro/Nora spelar superallsvenskan nästa vinter kommer han finnas kvar i båda sina roller: Som spelare och assisterande tränare.

Nitro/Nora meddelar på hemsidan att tränarduon med Niclas Holmgren och Jesper Bryngelson har förlängt sina kontrakt över säsongen 2017/18, och att Bryngelson dessutom kommer att fortsätta som spelare.

"Det var också en önskan från spelartruppen", skriver klubben på sin hemsida angående tränarfrågan, och där meddelar de också att de jobbar för att kunna ha två seniorlag i seriespel 2017/18 efter att i vinter ha tvingats dra sig ur division 1 med B-laget.

Anfallaren Bryngelson, som har Nitro/Nora som moderklubb, har 18 elitseriesäsonger bakom sig i IFK Motala, Katrineholm, Boltic/Göta och Villa Lidköping. Han vände hem till Nitro under fjolårssäsongen, och svarade i vinter för 22 mål på 18 matcher, vilket gav en fjärdeplats i norra allsvenskans skytteliga bakom Ljusdals Jonas Pettersson, lagkompisen Tomas Knutson och ÖSK:s Lasse Buskqvist.

LÄS MER: Bryngelsons passning: "Har man ingen talang spelar det ingen roll om man tränar fem dagar i veckan ..."

Sedan tidigare har Knutson meddelat att han nu lägger av, men det återstår att se om det beslutet står fast när Nora går på is till hösten. "Vad gäller truppen ser det positivt ut och vi återkommer med mer info längre fram", skriver klubben på sin hemsida.

Nitro/Nora var bottentippat inför årets säsong men låg länge på kvalplats till elitserien och blev till sist femma i seiren, och kvalificerade sig därmed till spel i den nya superallsvenskan som från och med i höst ersätter södra och norra allsvenskan.