Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bryngelsons passning: "Har man ingen talang spelar det ingen roll om man tränar fem dagar i veckan ..."

Det snackas om hur lite Nitro/Nora tränar.
Nu slår spelande tränaren Jesper Bryngelson tillbaka.
– Frågan är ju vad de andra, som tränar så mycket, gör på sina träningar, säger han.

Annons

Jesper Bryngelson kunde knappast fått en bättre, om än något tidig, födelsedagspresent.

På tisdag fyller den Nitro/Nora-fostrade anfallaren, som har 18 elitseriesäsonger bakom sig, 40 år, och på lördagen var han själv i allra högsta grad med och styrde upp festen genom att själv sätta en boll och spela fram till det avgörande målet i moderklubbens 4–3-seger mot Ljusdal i den allsvenska seriefinalen inför 300 åskådare hemma på Swedice arena.

– Fantastiskt kul inte bara för oss spelare, utan också för hela föreningen som jobbar stenhårt för oss. De ska ha all credd, det är tack vare de som jobbar i klubben som vi fått de här framgångarna, säger Bryngelson.

LÄS MER: Noratränaren sågade motståndarna efter segern i seriefinalen: "Tragiskt för svensk bandy"

För även om mycket av snacket kring Nitro/Nora handlar om att laget tränar väldigt lite är mycket annat kring klubben proffsigt, menar Bryngelson.

– De försöker verkligen göra så allt ska vara så bra som möjligt för oss. Som förra veckan, då vi var upp till Haparanda. Vi kunde inte ha fått bättre förberedelser: Vi fick flyga dit, flyga hem och vi får alltid käk. Det är sådana saker som gör att man kan prestera. Det är skönt och familjärt, och jag tror att det smittar av sig på oss spelare också, säger han.

Men vad säger du om det här snacket att ni inte tränar så mycket?

– Äh. Frågan är ju vad de andra, som tränar så mycket, gör på sina träningar. Vi kör två pass i veckan här, men många kör själva vid sidan om också. Som jag, jag tränar extra hemma i Lidköping. Annars skulle viinte orka spela i 90 minuter och köra slut på dem som tränar fem pass i veckan, säger Bryngelson och tillägger med en blinkning till motståndarna och med en nick mot det egna omklädningsrummet:

– Har man ingen talang spelar det ingen roll om man tränar fem dagar i veckan. Och vi har ganska mycket talang där inne.

Men att det skulle gå så här bra hade du inte räknat med inför säsongen, va?

– Som försäsongen såg ut hade vi som mål att komma topp sju. Ja, det har vi fortfarande även om det känns osm om vi kommer att greja det nu. Vi har fått in ett jäkla skönt go i laget ju längre serien gått, vi har blivit bättre och bättre och framför allt så krigar vi för varandra. Vi svarar för laginsats efter laginsats. Det hade varit lätt att vika ned sig när vi tappade 3–1 till 3–3 i dag, men vi hade nio poäng på senaste fem matcherna i ryggen, och därför gjorde vi inte det. Vi är ett jädrigt starkt gäng och här hemma är vi oerhört starka.

Tillsammans fixade de Bryngelsons bästa 40-årspresent. Kan den toppas med ett elitseriekval?

– Det är int ens något vi funderar på, vi pratar fortfarande om topp sju. Men att vi ligger bra till gör att vi kan börja förbereda bättre inför nästa säsong om vi säkrar kontrkatet tidigt. Det vore viktigt.