Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlsson tycker VSK är på rätt väg – men är inte nöjd ännu: "Vi vill ta ytterligare kliv"

VSK är på väg åt rätt håll efter en trög inledning på säsongen.
Michael Carlsson tycker att grabbarna i laget har kört på bra den senaste tiden – men vet också att det fortfarande finns mer att hämta.
– Jag tycker att vi är på väg upp spelmässigt, men vi vill ta ytterligare kliv, säger VSK-tränaren.

Efter en tyngre start ser VSK nu ut att vara på rätt väg. De två senaste matcherna har slutat i vinst, och dessförinnan blev det 4-4 mot Villa Lidköping i en match som laget tyckte att de borde ha vunnit.

Men det är inte bara poängen som har börjat ramla in. Lagets tränare Michael Carlsson tycker att hans spelare även börjar hitta rätt spelmässigt.

– Jag tycker att vi är på väg upp spelmässigt, men vi vill ta ytterligare kliv. Samtidigt så gäller det att ta poäng och vinna matcher också, det är en kombination där, säger Carlsson och fortsätter:

– Jag tycker att vi är lite piggare i kropparna och klarare i huvudet, rent allmänt. Vi har kommit upp ur en dipp vi har haft och det ser mycket rappare ut på träningarna, och under matcherna med. Så vi har jobbat oss upp genom att träna bra, även om vi har haft en jobbig period bakom oss.

Tror du att det blev en extra oro för att den här dippen kom just i början av en elitseriesäsong?

– Nej, i slutet på oktober var vi världens bästa lag, då vann vi World Cup. Men det är klart att man märker av att det är mycket folk som bryr sig om oss, och de blir lite oroliga när det går lite dåligt. Men det ser vi som positivt, att det är många som gillar oss. Samtidigt är min uppgift som ledare att vara lugn och se klarsynt på vad vi håller på med och vad vi ska göra framåt. Vi har konstaterat läget, och är lugna i det.

Onsdagskvällens match spelas på Zinkensdamm. När Tillberga gästade Hammarby i förra veckan var kvaliteten på isen lite tveksam, men det är ingenting som oroar Carlsson.

– Vi spelar på de förutsättningarna som är och gör det bästa av situationen. Däremot kommer vi möta ett Tellus som har en inställning som är förstklassig, så det är det vi har att tampas emot.

Det låter som en match där det är viktigt att vara med från start och inte ge dem för mycket vittring?

– Visst, de krigar ju liksom och fajtas för sin klubb under hela matcherna. Det gäller att vi är noggranna och heta från start för att få tag på taktpinnen.

Hur gör ni för att undvika underskattning en sån här match – när det dessutom väntar ett derby på fredag?

– Dels är vi väldigt noggranna med att ta en match i taget, just nu är det bara Tellusmatchen som är i närområdet. Sen är det ju min uppgift att se till så att killarna är förberedda för att vara redo att ta två poäng i morgon, som vi vill ha och vi behöver lite poäng också. Men det är det inget problem med.