Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chansningen gick inte hem – sen tog Bergwall revansch: "Den var nog viktig"

Han chansade och lyckades inte stoppa Adam Gilljam i första halvlek.
Men Andreas Bergwall tog revansch med en svettig dubbelräddning efter paus.
– Den var nog ganska viktig, säger Västeråsmålvakten efter kvartsfinalsegern.

Västerås är klart för semifinal i World cup, efter 4–3 mot Hammarby kvarten. I slutet på första halvlek gick VSK med två snabba mål fram till 2–0, men Hammarby replikerade snabbt.

Adam Gilljam fick helt öppet mål efter att Västeråsmålvakten Andreas Bergwall tagit en chansning.

– Det är en lyra, jag känner att det är antingen eller. Och jag kan ju inte gå längre ut heller eftersom jag står vid straffområdeslinjen. Antingen får han friläge eller så är jag först på bollen, det är skit samma faktiskt. Nu får han öppet mål och gör mål, och det var ju skit, säger Bergwall.

Han revanscherade sig efter paus. När Hammarby jagade en kvittering svarade Bergwall för en svettig dubbelräddning.

Först på Kasper Mileruds skott, och när ytterligare ett skott kom så var målvaktsveteranen uppe på skridskorna och svarade för ännu en svettig räddning.

– Vi rensar ju två gånger i bröstet på dom så det kändes ju lite onödigt. Jag trodde att det var lugnt båda gångerna, men det blir ju dubbla lägen, säger Bergwall och fortsätter.

– Den var nog ganska viktig faktiskt, annars hade det blivit 2–2 där. Sen får vi 3–1 i stället och dom får jaga på ett helt annat sätt. Hade det varit 2–2 hade vi varit tvingade att prestera i stället.

Hammarby höll liv i matchen in i det sista, och reducerade till både 2–3 och 3–4.

– Dom kör hela tiden, det är ju sista matchen annars. Klart dom försöker med allt dom har, och vi bevakar och blir lite försiktiga.

Nu väntar semifinal för Västerås, mot Sandviken. Och för regerande svenska mästaren VSK är det ingenting annat än en cupseger som gäller.

– Det spelar ingen roll om vi har tre, fyra eller fem spelare borta. Vi går in och kör och vi vill vinna alla matcher. Det betyder att vi vill vinna cupen, säger Andreas Bergwall.

WORLD CUP – KVARTSFINAL

Västerås SK–Hammarby 4–3 (2–1)

Målen: 1–0 (24) Emil Juhlén, 2–0 (26) Mikael Olsson, 2–1 (27) Adam Gilljam, 3–1 (50) Janne Rintala, 3–2 (53) David Pizzoni Elfving, 4–2 (60) Simon Jansson, 4–3 (60, straff) Adam Gilljam