Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Andersson växlade upp när Villa vann klart: "Har bättre tryck i benen"

Villa Lidköping fortsätter att imponera stort.
Och Daniel Andersson, inblandad i fyra av fem mål i kvartsfinalen, fortsätter att växa.
– Jag har lite bättre tryck i benen, säger han efter 5–1 mot Vetlanda.

Det blev en komfortabel resa mot semifinalen för Villa Lidköping, som besegrade Vetlanda med klara 5–1.

Men bakom den resan ligger hårt arbete och noggrannhet.

– Till slut blev det klart, resultatmässigt. Men det krävs rätt mycket för att få det att stämma på det sättet som vi får. Dom har ju visat fin form både i Svenska cupen och World cup, men vi neutraliserar dom på ett bra sätt, säger Daniel Andersson och fortsätter.

– Det är den här klassiska delaktigheten, men det är verkligen det. Vi sätter bollen, vi kommer med fart, vi hotar Vetlanda hela tiden.

Själv var han inblandad i mycket som hade med Villas offensiv att göra. Ett mål och tre assist blev det, även om han själv var osäker på om han faktiskt hade gjort mål.

– Gjorde jag mål? Ja, det kanske var min som trillade in till slut, men jag tror att det är David som är på bollen sist, säger Daniel Andersson förvånat samtidigt som han cyklar av sig matchen efteråt.

I matchprotokollet fick målvakten (!) Jesper Thimfors (som dessutom satt på bänken) 3–0-målet. Det korrigerades senare till just Andersson.

– Det är skit samma, jag är inblandad i en del mål och bra grejer och jag är bara glad för att laget gör en bra insats. Jag har gjort mina mål genom åren så det är att vinna matcherna som är det roliga numera.

I takt med att speldagarna i World cup har rullat på, tycker Andersson också att han själv har hittat rätt allt mer.

– Jag har lite bättre tryck i benen, det var bedrövligt mot Vänersborg. Då kändes det inte alls bra, men en lång bussresa i benen kanske spelade in. Sen gör jag en bra match, precis som hela laget, mot Neftyanik. I dag är det också bra, som resten av laget, säger han.

– Det är godkänt, men det finns lite till.

I semifinalen väntar ryskt motstånd. Om det blir Jenisej eller Neftyanik är i skrivande stund däremot inte klart.

– Det blir nog en liknande match oavsett, både Jenisej och Neftyanik har en bra och tajt defensiv. Vi är också ganska tajta, så det blir kanske lite ställningskrig. Men ryssarna funderar inte så mycket utan bara kör.

WORLD CUP – MATCHFAKTA

Villa Lidköping–Vetlanda 5–1 (3–0)

Målen: 1–0 (4) Martin Karlsson, 2–0 (9) David Karlsson, 3–0 (20) Daniel Andersson, 4–0 (33) Johan Esplund, 5–0 (47) Tim Persson, 5–1 (54) Sebastian Ytterell.