Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Mossberg prisad som Årets man i svensk bandy: "Jag är oerhört hedrad"

Han var storfavorit på förhand och nu står det klart:
Daniel Mossberg är årets herrspelare i svensk bandy.
– Det är jättestort och jag är jättetacksam, säger SAIK-stjärnan.

Priset som årets man i svensk bandy stod mellan Hans Andersson, Daniel Mossberg och Patrik Nilsson. Trots starka säsonger på hela trion så har det ändå funnits en storfavorit till utmärkelsen, och det var han som fick priset strax före midnatt på lördagskvällen.

– Jag vill gratulera Edsbyn till SM-guldet först och främst, säger Daniel Mossberg på scenen på Bandygalan.

– Det är jättestort och jag är jättetacksam. Jag är oerhört hedrad över att få det här priset. Det är fantastiskt fina bandyspelare som fått det tidigare.

Sandviken åkte ut i den femte och sista avgörande semifinalen mot SM-vinnaren Edsbyn. Daniel Mossberg har varit lagets mest framträdande spelare totalt sett under säsongen och vann VM med Sverige hemma i Sandviken.

– Jag har varit bra hela året, men tyvärr gick det inte hela vägen fram. Men jag fick vinna ett VM-guld och det är jag jävligt stolt över, säger han, och går in på sin individuella säsong:

– Den var helt okej. Jag är lite besviken att vi inte vann, men Edsbyn vann och det är som det är.

LÄS ÄVEN: Efter uttåget – Mossberg krossar ryktena om spel i AIK: "Det kan jag säga nu på en gång"

Nu går kontraktet med Sandviken ut. Vad som händer härnäst i bandykarriären är oklart.

– Jag vill jättegärna spela bandy i några år till och vi får se om några klubbar vill ha mig, men jag jobbar på, säger Daniel Mossberg och river ner applåder.