Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför utmanar Sirius storklubbarna under säsongsstarten: "Stor skillnad mot förra säsongen"

2–2 mot Hammarby i premiären. Och i match två skakade bottentippade Sirius regerande mästaren VSK i en halvlek. Här är anledningen.
– Vi har fått ordning på vårt försvarsspel samtidigt som vi har fått in lite mer spets, säger målvakten Henrik Kjellsson.

I halvtidsvilan borta mot VSK låg Sirius under med 1–2 efter mål av junioren Nils Bergström. Och hade under matchens första 45 minuter skapat en rad heta målchanser.

Även i den andra halvleken hotade man stundtals VSK. Men förlorade sedan till slut med 1–5.

– Vi gör en bra match och utmanar dem i 70 minuter. Sedan orkar vi väl inte riktigt på slutet. Matchen dör lite vid 4–1. I övrigt gör vi en bra match och ska vara nöjda, säger målvakten Henrik Kjellsson.

Vad säger du om er säsongsstart med kryss mot Hammarby och en väl genomförd match mot VSK?

– Vi är fortfarande i en uppbyggnadsfas. Vi är ett ungt och hungrigt lag med många spelare som vill jobba för varandra. Det känns som att vi har kommit tillsammans bra som grupp alla sliter för varandra.

LÄS OCKSÅ: Lars Fall om Sirius fans och hyllningen på Studenternas: "Man blir ju rörd"

Det känns som att ni är på en klart högre nivå denna säsong jämfört med förra?

– Jag tycker att vi har fått ordning på vårt försvarsspel. Mycket ligger nog i det. Sedan har vi fått in lite mer spets också. Truppen är kanske inte så bred som man önskat, men när vi är skadefria känner vi att vi kan utmana alla lag och det är den stora skillnaden från förra året.

Vad betyder det för er att ha fått in en klasspelare som Lars Fall?

– Han bidrar absolut med spets och erfarenhet. Han har spelat på en jättehög nivå och bidrar med lugn till övriga spelare.

Kjellsson gjorde en rad svettiga räddningar mot sin moderklubb VSK.

Hur upplever du din egen insats?

– Det är så klart kul att komma hem. Men annars... jo, det kändes helt okej.

SE OCKSÅ: VSK drog ifrån mot Sirius efter paus – se höjdpunkterna här

Detaljen bakom VSK-essets formstarka start: "Spelar kanske med lite mer öppna sinnen"