Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

David Karlsson om skadan: "Det är väldigt svårdefinierat"

David Karlsson tvingades kliva av skadad mot Vänersborg.
Nu hoppas Villastjärnan att han är tillbaka i spel till Svenska cupen.
– Det blir nog bra, om jag får rehaba lite, säger han.

Det var tidigt i den första halvleken i Villas förlustmatch mot Vänersborg som skyttekungen David Karlsson tvingades att kliva av.

– Jag gjorde väl ett par korta byten, sen var det bara att kliva av. Vi får se, nu behöver vi utvärdera vad det är för någonting.

Exakt vad det är som stör honom vill inte Karlsson gå in på i detalj.

– Det är någon sträckning eller bristning. Det är inte på överkroppen i alla fall, det är väldigt svårdefinierat och jag vet inte exakt var det sitter, säger han.

LÄS MER: Andersson såg rött – nu efterlyser han bättre dialog på isen

Nu väntar en tids rehab för Villas store målkung, som hoppas kunna vara tillbaka till Svenska cupen i månadsskiftet september-oktober.

Någon större oro att han ska behöva vila längre än så känner han inte.

– Nej, det var ju bara en träningsmatch och då är det ingen idé att spela vidare. Det är ju ingen SM-final, så då är det bara att kliva av.

Bortsett från skadan så tycker han annars att Villa har utvecklats sedan i fjol. Hans lag kommer bättre rustat i år, menar Karlsson.

– Det känns bra, vi har tagit kliv från förra året. Hur vi har tränat på is, tempomässigt och den tekniska nivån har gått upp. Men vi får se, det gäller att få ut det på match också.

LÄS MER: Slagsmål och dramatik när Vänersborg vände mot Villa

Från senast kan hans lag ta med sig en stark första halvlek, även om David Karlsson själv inte såg hela matchen efter att han lämnat isen.

– Vi spelade tydligen otroligt bra i första halvlek, jag låg inlindad och kyld och såg inte hela. Och de tio minuter som jag hann vara med såg också ut precis som vi vill. Sen får vi spela hela andra med en man mindre, och det tar ut sin rätt.

LÄS MER: Domarens svar efter "kaoset" i Lidköping