Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tar plats i årets sista Veckans lag: "Totaldominerade på ett sätt man inte ofta ser"

Här är det – 2016 års sista Veckans lag.
Bakom uttagningen står Rikard Bäckman tillsammans med er läsare.
Parentesen anger hur många gånger spelaren varit uttagen den här säsongen.

MÅLVAKT

Anders Svensson, Edsbyn (1)

Nej, visst, Anders Svensson – och många andra i målvaktsfamiljen – har stått inför svårare utmaningar än matcher mot ett sladdande Kalix. MEN: att hålla nollan i två raka bandymatcher är lik förbaskat imponerande, hur det än må ha sett ut på planen. Veckans lag-grundande är det också. Och retroaktivt om ni så vill. "Sverre" är fortfarande en världsmålvakt...

LÄS MER: "För tio år sedan hade jag aldrig accepterat det här"

FÖRSVAR

Martin Karlsson, Villa Lidköping

Lite i skymundan bakom storstjärnorna i Villa? Måhända. Visar klass redan som 20-åring? Absolut. Martin Karlsson är det anonyma superlöftet på halven i Villa. Åker skridskor och är aktiv som få andra – räkna med att vi får se mer av Martin Karlsson den här säsongen.

Viktor Törner, Vetlanda (1)

I nya huvudtränaren Putte Johanssons första match åkte Vetlanda på dingel borta mot VSK. Men inte hängde man läpp för det – utan istället gav man regerande mästarlaget en smäll hemma i Sapa Arena istället. Tuffa och rejäla försvararen Viktor Törner var en av isens mest tongivande i den här matchen.

Simon Blomkvist, Vänersborg (2)

Lämnade en lite anonym tillvaro hos Broberg för att bli en elitspelare på riktigt i Vänersborg. I derbyt mot Villa gjorde han sin första match som libero, och inledde som sig bör lite skakigt – men växte sedan in i den nya rollen och rundade av mycket stabilt. Innan Stefan Karlsson fick kicken i Vänersborg var han inne på att Blomkvist skulle bli kvar som libero. Hur det blir med den saken är nu oklart.

Oskar Rönnkvist, Sirius (1)

Gossen är född 1997 och klev in som vikarierande vänsterback med moget spel när Sirius dängde Broberg hemma på "Studan". Spelade med en 50-metersmacka fram Markus Kumpuoja till 2–1-målet i matchen – en passning som beskrevs som "läckrast på Studenternas den här säsongen" av lokaltidningen UNT. Oskar Rönnkvist är en av flera spännande unga lirare i Sirius, Nils Bergström är en annan.

Adam Wijk, Broberg (2)

Mycket bra från sin halv när Broberg slog Sirius hemma. Spelade fram Jesper Öhrlund till 4–0-målet efter dryga halvtimmen (det som ju faktiskt dödade den här matchen) och följde sedan upp med 6–0-målet på hörna i början av andra. Sitter på fina kvaliteter som bandyspelare. Men kraschen borta mot Sirius då? Nej, det är inte från den matchen som Wijk är med i Veckans lag.

MITTFÄLT

Per Hellmyrs, Bollnäs (2)

Om man tittar lite historiskt i Veckans lag så har firma Hellmyrs/Berlin tenderat att bägge bli uttagna efter storartade lekstugeinsatser. Från 8–2-segern mot Tellus totaldominerade de båda på ett sätt som man inte så ofta ser. Daniel Berlin gjorde ett mål och fyra assist – Per Hellmyrs två plus två. Vi tar oss friheten att skilja de åt och plocka Hellmyrs den här gången. Detta på grund av hans mål som var rena trollnummer. 4–2-målet klass rakt igenom, och 8–2 var resultatet av både tur och skicklighet.

Mikael OIsson, Västerås (1)

Tar inte plats i Veckans lag för den senaste insatsen – förlusten borta mot Vetlanda. Däremot gör tvåvägsmittfältaren Mikael Olsson det för det första mötet lagen emellan, när han gjorde tre mål. Enligt egen utsago för första gången i elitserien för VSK. Precis som laget så har han väl varit lite upp och ned den här säsongen – men när han är bra så är... ja ni fattar – VSK bra.

LÄS MER: Olsson: "Det sista var nog skönast"

Dennis Henriksen, Sandviken (1)

Det är väl inget konstigt i att motståndarna sätter Daniel Mossberg och Alan Dzhusoev under specialbevakning – eller i alla fall försöker... När så blir fallet har SAIK en till mittfältare av hög klass: Dennis Henriksen. Han glänste när SAIK spöade Hammarby med 7–3 i returen hemma på Jernvallen.

ANFALL

Erik Pettersson, Sandviken (3)

Det går lite i skov det där, vem som den hetaste forwarden i elitserien är. Den senaste veckan får vi nog säga var Erik Petterssons. Gjorde fem mål över dubbelmötet med Hammarby – två borta och tre hemma på Jernvallen. Världens bästa 95:a har ett så brett register som bandyspelare – kan hämta boll, kan skjuta och är drivande.

LÄS MER: Edlund om Pettersson: "Håller en hög och jämn nivå där han producerar hela tiden"

Johan Koch, Vänersborg (1)

Han har varit bra ett tag nu, Johan Koch. Så vad passar bättre än att han faktiskt får kliva in här i Veckans lag? Så blir det. Har lirat vinge på båda sidorna i Vänersborg, men är (eller i alla fall var under Stefan Karlsson) renodlad forward. Mot Villa senast låg Sundsvallssonen bakom hörnan som ledde till 1–0 efter en fin uppåkning, och serverade Jocke Hedqvist till det snygga 2–1-målet på omställning efter David Karlssons frilägesmiss. Skulle dessutom kanske ha fått med sig en straff när han brottades ner av Villaförsvararen Martin Johansson. Koch är stor, stark och kraftfull. – och utsågs till matchens lirare i väst-derbyt mot Villa.

SE ÄVEN: Här är veckans mål

VECKANS TRÄNARE

Joakim Forslund, Bollnäs (2)

Kanske inte för segrarna mot Tellus, primärt. Men däremot är Jocke Forslund veckans tränare på grund av att hans lag firar jul som serieledare. Mönstret är detsamma som i fjol i Bollnäs; knackig start och kritiserat lag – men sedan har man gått från klarhet till klarhet och poängen strömmar in. Den filosofiske Forslund står inför samma utmaning nu som då: att konservera lagets form till slutspelet.

LÄS MER: Veckans lag 7

LÄS MER: Veckans lag 6

LÄS MER: Veckans lag 5

LÄS MER: Veckans lag 4

LÄS MER: Veckans lag 3

LÄS MER: Veckans lag 2

LÄS MER: Veckans lag 1