Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tar plats i Bandypuls Veckans lag: "Grävde inte ner sig efter supertabben"

Ny bandyvecka – då ska också ett nytt Veckans lag utses.
Bakom detta står Bandypuls Rikard Bäckman – som precis som vanligt har haft tacksam hjälp från er läsare.
Parentesen anger hur många gånger spelaren varit med i Veckans lag den här säsongen.

MÅLVAKT

Patrik Aihonen, Bollnäs (1)

Bollnäs unge målvakt satte Niklas Prytz åter på bänken till mötet med VSK borta. Då stod Patrik Aihonen för en supertabbe i början på matchen, när han släppte ner bollen på isen så hemmalaget enkelt kunde göra mål.

Om han grävde ner sig för det? Knappast. För efter missen spikade Patrik Aihonen igen nästan fullständigt, och hade dessutom stor hjälp av "målvakternas bästa vänner". Man gissar nog att han står även i nästa match för Bollnäs...

FÖRSVAR

Niklas Gälman, Sandviken (1)

Något av en doldis i SAIK, bakom alla storstjärnorna. Men när SAIK visade styrkan och vann mot Vänersborg var Niklas Gälman riktigt, riktigt bra. Stod för två fina framspelningar, dessutom. Först till Alan Dzhusoev, som satte 3–0 på övertid i första, och sedan till Christoffer Edlund, som dödade matchen med 4–0 i slutet.

Pavel Bulatov, Vänersborg (1)

Det finns en tydlig konkurrenssituation i Vänersborgs försvar – där den ende som går säker är Pavel Bulatov. Mot Tellus, då Bulatov prisades som matchens lirare, visade han varför. Serverade två gånger om Alexander Mayborn med magiska framspelningar. Och Mayborn hyllade den ryska backen efteråt: "Han är bandyns Beckham. Att på en backposition ha den klubban är helt fantastiskt. Pavel skulle kunna vara en playmaker i vilket bandylag som helst", sade Mayborn i en intervju med TTELA.

Martin Johansson, Villa Lidköping (1)

Stängdes av efter premiären mot Sandviken – i fyra matcher! Under hans frånvaro har Villa Lidköping blandat och gett. När försvarschefen var tillbaka igen så släppte laget bara in ett mål borta mot Sirius. Om Martin Johansson är viktig för laget? Det begriper nog alla...

LÄS MER: Tillbaka när Villa slog Sirius

Robert Rimgård, Hammarby (1)

Elitseriens kanske största succéförsvare just nu. Gjorde tre (!) mål när Bajen fick med sig ett kryss i snön mot Bollnäs – och följde upp med en stark insats hemma på Zinken när Kalix avfärdades tämligen enkelt.

LÄS MER: Gjorde mål från 70 meter – två gånger om

Joel Broberg, Villa Lidköping (1)

Man ska ha med att den här gossen fyller 17 bast dagen innan nyårsafton. Joel Brobergs första elitseriemål kom när han solokörde från egen planhalva mot Tillberga. Fyllde sedan på med ett hörnmål mot Sirius borta. Lirade vänsterhalven under hela hösten, men har fått spela lite på mitten nu på slutet. Tar plats i sitt första Veckans lag som ytterhalv.

LÄS MER: Här är förra veckans lag

MITTFÄLT

Adam Gilljam, Hammarby (1)

Ska Hammarby vara bra så måste Adam Gilljam vara en av de drivande. Det har han också varit på slutet. Hemma mot Kalix var han lite halvslö i första halvlek – men outstanding i andra. Krönte insatsen med ett välförtjänt mål till 7–2 som fastställde slutresultatet.

Fredrik Larsson, Tellus (1)

Givetvis måste någon från Tellus vara med i Veckans lag efter historiens första elitseriepoäng för den lilla nykomligsklubben. Fredrik Larsson spelade fram till båda målen i första halvlek och Tellus hade 2–0 att gå på. Nu lyckades man dock inte knyta ihop säcken, då Kalix kom igen i slutet. Men en poäng är en poäng – och två för Fredrik Larsson.

ANFALL

Christian Mickelsson, Bollnäs (1)

Bollnäsforwarden hamnade kanske lite i skymundan när Patrik Nilsson värvades. Christian Mickelsson hade det också tungt i inledningen av elitserien – med fyra mållösa matcher. Men nu har det lossnat – två mål mot Hammarby hemma och verklig effektivitet mot VSK borta, då han gjorde tre. Känns på gång!

LÄS MER: Måltorkan över för Mickelsson

Joakim Andersson, Vetlanda (1)

Oavsett om Vetlanda åker på tunga uddamålstorskar eller vinner så gör Joakim Andersson mål. Faktum är att Vetlandaforwarden gjort mål i alla matcher hittills – och snittar två per spelad bandymatch. När Vetlanda slog Gripen senast så kom det tre från hans klubba.

Daniel Andersson, Villa Lidköping (1)

Har, precis som Jocke Andersson ovan, gjort mål i alla matcher hittills. Men nog är det ändå på det viset att det är först i de senaste matcherna som Daniel Andersson växlat upp på en spelmässig nivå som han ska hålla. Gjorde fem poäng hemma i Sparbanken Lidköping när Tillberga kördes över – och fortsatte med två borta mot Sirius. Trea i skytteligan på 12 mål totalt. Den som toppar denna är den ni tror, nämligen Daniel Andersson lagkamrat David Karlsson.

VECKANS TRÄNARE

Misja Pasjkin, Hammarby (1)

Ifrågasatt innan när säsongen startade – delvis på grund av den turbulens som varit i "Bajen". Men alldeles uppenbart har far och son Pasjkin, Misja och Andrej, hittat något bra att gå på här. På Sävstaås krigade Hammarby till sig ett kryss i snöväder – och hemma mot Kalix visade man att det sett till trupper ska skilja så mycket som 7–2 visar. Hammarby är nu femma i elitserien.