Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tar plats i Veckans lag: "Ruskigt imponerande att komma tillbaka så starkt"

Sista laget innan landslagsuppehållet är här.
Bandypuls har tillsammans med läsarna tagit fram de som imponerat mest i elitserien den gångna veckan.

Annons

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren/tränaren varit uttagen totalt under säsongen.

Nästa vecka tar laget uppehåll. De två matcher som spelas måndag kväll räknas med i laget som kommer om två veckor.

Vill du vara med och påverka laget? Håll utkik i Bandypuls sociala medier på måndagar!

MÅLVAKT

Henrik Rehnvall, Broberg (2)

Målvakten gjorde en stormatch och räddade siffrorna för hemmalaget i fredagens match mot ett starkt Sandviken – och det är inte första gången den här säsongen som Rehnvall visat framfötterna. Förra säsongen var han inte önskvärd i Broberg, men nu har 31-åringen gett ledningen en hel del att fundera på. Kontraktet löper ut vid årsskiftet när Wasberg beräknas vara tillbaka, men efter den här hösten borde Rehnvall ha spelat sig till en förlängning.

LÄS OCKSÅ: Sportchefens besked om Rehnvalls framtid i Broberg: "Tar en månad i taget"

*****

FÖRSVAR

Ted Haraldsson, Sandviken (1)

SAIK:s ytterhalvor har haft en riktigt bra vecka vilket ger dem båda plats i laget. Haraldsson inledde veckan med att göra det första målet i matchen mot Vänersborg, och även fortsatt har han hotat offensivt. Mot Broberg klev han fram efter paus och passade först till 3–2-målet och satte sedan själv 4–2. Inte den som brukar få rubriker i stjärnlaget SAIK, men lyftes fram som årets överraskning av lagkamraten Linus Pettersson i Bandypuls spelarenkät inför säsongen – kanske är det starten på det vi ser nu?

Simon Lundström, Vetlanda (2)

Efter petningen i inledningen på elitserien har Vetlandas nyförvärv verkligen gått från klarhet till klarhet. Mot Edsbyn var han inte bara stark i defensiven utan visade även på stor spelskicklighet, och bortsett från de första matcherna på säsongen har han tagit steget från allsvenskan till elitserien på ett föredömligt sätt.

LÄS OCKSÅ: Ovan sits för friskt Vetlanda – som körde över mästaren: "Det var väldigt länge sen"

Joakim Svensk, Edsbyn (3)

Säsongens tredje framträdande i veckans lag visar på Svensks kvaliteter. Som vanligt stabil både i defensiven och offensiven för Edsbyn, med allra största tonvikt på insatsen i derbyt. Mot Bollnäs var han en viktig nyckel till Edsbyns seger både i sitt uppoffrande arbete i försvaret och med flera offensiva initiativ som resulterade i en assistpoäng för liberon.

Se höjdpunkterna från Bollnäs–Edsbyn här:

Måns Engström, Tillberga (1)

En stabil kugge i Tillbergas försvar som framför allt mot Tellus visade på stor kvalitet både defensivt och offensivt. Förutom sitt trygga försvarsspel bröt han dödläget i matchen med en riktig stänkare till hörnmål, hans första mål för säsongen som satte fart på matchen på Zinken.

Se höjdpunkterna från Tillbergas möte med Tellus här:

Erik Säfström, Sandviken (2)

Kallas ibland "världens bästa vänsterhalv", och det är inte oförtjänt. Bra i defensiven och är oerhört lugn och trygg med bollen i pressade lägen. Dessutom är hans passningsklubba inte att leka med, och mot Broberg var han en gigant i ett SAIK som visade på hög klass genom hela laget. Med en rad fina instick på djupet och väl avvägda lyror bidrog han konstant i offensiven, precis som mot Vänersborg tidigare i veckan.

LÄS OCKSÅ: Mötet som gav effekt – SAIK går på vila som serieledare: "Vi hade ett rejält snack"

*****

MITTFÄLT

Daniel Johansson, Vetlanda (1)

Vetlandas mittfältare var äntligen tillbaka efter hjärnskakningen – och som han bidrog. Först var det den imponerande segern mot regerande mästaren där Johansson tillsammans med många andra visade hög klass och gjorde två mål. Sedan var det derbyt mot Motala där han stod för två mål och två assist, vilket ger ett facit på sex poäng i comebackveckan. Hjärnskakningar är inte att leka med och att komma tillbaka så här starkt är ruskigt imponerande!

LÄS OCKSÅ: Fyra år sen sist – nu möts Vetlanda och Motala igen: "Det är lite derbykänsla"

Jesper Eriksson, Villa Lidköping (2)

Jesper Eriksson stod för ytterligare en bra vecka och har inlett säsongen riktigt starkt. Styr stora delar av Villas spel från sin position på mitten, och under den gångna veckan var det framför allt den snygga assisten till 1–0-målet i derbyt mot Vänersborg som imponerade på Bandypuls. Först får han en svår passning från Esplund som han plockar ner till synes hur lätt som helst, och sedan lyckas han dessutom få fram den fina passningen till Karlsson.

Se höjdpunkterna från Vänersborg–Villa här:

*****

ANFALL

Christoffer Norin, Villa Lidköping (1)

Villas allroundspelare som inte verkar störas nämnvärt av att användas där det behövs för stunden tar plats i laget den här veckan. Norin inledde på bänken i derbyt men gick sedan in och avgjorde för Villa när han satte tonen tidigt i den andra halvleken. Gjorde 3–2 och 4–2 på egen hand och var även efter det starkt bidragande i offensiven som till sist räckte hela vägen till Villaseger.

SE OCKSÅ: Villas lojale allroundspelare avgjorde rivalmötet: "Det handlar om att vilja"

Joakim Andersson, Vetlanda (2)

Många har lyft fram SAIK:s Christoffer Edlund som given skytteligasegrare – men Jocke Andersson ser ut att vara sugen att slåss om titeln. Mot Edsbyn blev det två mål från hans klubba, mot Motala stod han för sex (!) fullträffar. Nio poäng blev det i veckan och Andersson visar vilket otroligt stort hot han är offensivt – både när han drar iväg i djupled utan boll och när han driver på och utmanar med boll.

Se höjdpunkterna från Vetlanda–Motala här:

Ted Bergström, Västerås (1)

Sju (!) poäng i derbyt mot Tillberga ger Bergström årets första uttagning i elvan på Bandypuls. Inför matchen ifrågasattes avsaknaden av en given målskytt i laget, men mot Tillberga kom den efterlängtade islossningen som visar på att han verkligen vill ta den rollen framöver. Lär bli nyttig för VSK framöver och kanske också kan vara med och slåss i skytteligan – just nu ligger han på delad fjärdeplats med Christoffer Fagerström.

LÄS OCKSÅ: Detaljen i VSK har varit ifrågasatt – då tystade Bergström alla kritiker: "Skönt att göra det"

*****

TRÄNARE

Olle Gabrielsson, Sirius (1)

En viktig poäng efter 4–4 mot Broberg och säsongens första hemmaseger ger Siriustränaren platsen den här veckan. Uppsalalaget lyftes fram som säsongens överraskning av många, men inledningen har inte varit någon dans på rosor. Det skadedrabbade laget har bara två segrar än så länge, och frågan är om inte matchen mot Broberg borde ha resulterat i två poäng det också efter 4–1-läget i paus. De två starka första halvlekarna med fyra mål i varje och till sist tre poäng in på kontot räcker dock för Siriustränaren den här gången.

SÄSONGENS TIDIGARE LAG:

Veckans lag 5: "Åkte till Edsbyn och dominerade mot småbröderna"

Veckans lag 4: "Det går så snabbt att han knappt hinner med själv"

Veckans lag 3: "Att han stannade var det viktigaste beskedet klubben kunde få"

Veckans lag 2: "Drömmer mardrömmar om finländaren med jättehandskarna"

Veckans lag 1:  "Unik i sin förmåga att hota offensivt"

Missa inte:

Bandypuls storsatsning – visar sju toppmatcher i elitseriematcher

Bandypuls Svensk elitbandys mediapartner: "Större än någonsin"

Så ser det ut i bandy-Sverige – tabeller och resultat från elitserien, allsvenskan och division 1

Bandypuls stora spelarenkät: "Har en tendens att se ut som hej-kom-och-hjälp-mig"