Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debutanten om årets svettigaste straffräddning: "Det är en otrolig känsla"

Han hade aldrig gjort en minut i elitserien.
Då kastades debutanten Markus Karlsson in i hetluften på tilläggstid och stod för säsongens kanske hetaste straffräddning.
– Det har inte landat än, säger Tellusmålvakten sent på söndagskvällen.

Tellus föll med 1–2 borta mot Gripen Trollhättan i söndagens tippade bottenmöte. Men det var inte resultatet som var i fokus efter matchen. Det kom annat emellan. En helt magnifik straffräddning av en elitseriedebutant, till exempel.

– Jag har sett den några gånger, det måste jag erkänna, säger Tellus andramålvakt Markus Karlsson med ett skratt.

LÄS ÄVEN: Tellus rasar efter förlusten mot Gripen

I den 92:a minuten fick Kimmo Kyllönen matchstraff efter ett utbrott mot domarna när Gripen tilldömdes straff. På bara några sekunder fick Markus Karlsson, nyförvärvet från Helenelund, förbereda sin debut i elitserien.

– Jag såg att det blev straff, men var inte med på att han blev utvisad. Det var bara på med grejerna, stretcha nån gång åt varje håll och sen ställa sig där. Man får en ganska bra puls när man kliver in sådär, säger 24-åringen.

TV: Se höjdpunkterna från Gripen–Tellus

Hemmalagets Patrik Hellman lade upp bollen på punkten och drog till. Markus Karlsson svarade med att gå ner i spagat och klistra bollen vid sin vänstra skridsko – med en hand.

– Man tänker inte mycket alls. Det är bara att försöka tagga i gång på linjen och slappna av. Det blir bara en reaktion, och det är först när man känner att bollen sitter i handsken som tankarna börjar komma. Det är en otrolig känsla.

Och exakt hur går tankarna då?

– Det första jag tänker är att få ut bollen i spel igen, så jag försöker kasta långt och hoppas att de ska få in bollen längst upp. Men jag blev förvånad själv måste jag säga, det har inte riktigt landat än. Vad ska man säga? Jag kommer inte att göra så många såna i min karriär.

Du är polis vid sidan av bandyn. Fångar du tjuvar lika bra som du fångar straffar?

– Haha. Jag har bra hjälp av mina kollegor där, men några har det blivit, säger Markus Karlsson, som ändå har svårt att kalla debuten för drömdebut.

– Skitkul att få göra en sån där grej och att det går vägen, men det är tråkigt att vi förlorar matchen. Det hade varit roligare att göra en sån sak om vi fått poäng, det är det som är det viktiga, säger han.

LÄS ÄVEN: Gripen tog säsongens första seger

Kimmo Kyllönens lindriga matchstraff innebär eventuellt att Markus Karlsson går mot "riktig" elitseriedebut borta mot Vänersborg nästa tisdag.

– Kimmo är otroligt duktig och det krävs nästan nåt sånt här för att man ska få hoppa in och spela. Det känns riktigt kul att få chansen. Trots att Kimmo kom har jag förberett mig för det här under hela försäsongen.

Han fortsätter:

– Jag kan inte leva på det här hur länge som helst. Nu är det träning i morgon (måndag) igen och sen är det bara att börja ladda för en hel match om Kimmo är avstängd. Jag har stått några träningsmatcher och då har det gått hyfsat bra, så det ska bli kul att få hoppa in i hetluften igen, säger Markus Karlsson.