Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Derbyt som Stefan Larsson helst vill glömma: "Vi kom inte åt Bollnäs alls"

Stefan Larsson har upplevt många derbyn under sin långa bandykarriär.
Men 1–6 mot Bollnäs är en match som han helst vill glömma.
– Just nu är det bara stor besvikelse, säger han.

Det blev ett derby som aldrig nådde någon riktigt hetta. Varken för spelarna på planen eller för de 1 723 åskådarna på läktaren på Sävstaås IP. Hemmalaget Bollnäs var både vassare och effektivare – speciellt under de sista 45 minuterna.

– Vi var inte riktigt på tå ändå. Och vi kom inte åt Bollnäs alls. Just nu är det bara stor besvikelse, säger Stefan Larsson i ett försök att analysera derbyförlusten.

Vad beror det på?

– Det är svårt att säga. Stundtals kändes det bra. Men vi var för långt ifrån i situationerna. Vi gick heller inte riktigt in i närkamperna.

LÄS MER: Jonas Nygren: "Det blir inga problem att ladda om"

Framför allt hade Broberg långa stunder svårt att skapa några riktigt heta chanser inne i Bollnäs straffområde. Och Magnus Fryklunds kvittering fram till 1-1 kom också efter en hörna.

– Det gick mycket på chans. Och vi fick aldrig till något riktigt tryck framåt. Vi fick med alldeles för lite folk, säger Larsson.

– I tidigare matcher har det ändå varit helt okey tycker jag.

LÄS MER: Se bilderna från hälsingederbyt mellan Bollnäs och Broberg

Veteranen – som fyller 45 år i januari – kan se tillbaka på en lång bandykarriär med många minnesvärda derbyn i rad olika klubbar. Han var också en av spelare hos gästerna som försökte hålla tempot uppe. Vid ställningen 1–1 kom Larsson in på offensiv planhalva och avlossade ett skott från långt håll, men bollen tog i ribban och ut igen.

Sedan åkte Brobergs libero och lagkapten Magnus Fryklund ut på tio minuter.

Det spelmässiga övertag var Bollnäs inte sena och utnyttja. Och inte minst Patrik Nilsson som stänkte in två mål i tät följd bakom Dennis Wasberg, som återigen vaktade målet.

Ett matchavgörande sekvens skulle det visa sig. Och siffrorna rann sedan iväg för Broberg efter paus.

– Vi slog av på taken och föll in i en osäkerhet. I andra blev det mycket kamp och Bollnäs gjorde det bättre än oss, säger Jonas Nygren.

– Det var rätt snällt på planen. Och det brukar det också vara på senare år. Nu sitter vi mycket i utvisningsbåset ändå. Och tyvärr faller vi lite på det.

Vadim Arkhipkin gjorde illa axeln mot Tillberga i fredags och fanns inte med på isen. Redan på fredag väntar ett nytt derby för Broberg när Edsbyn gästar Hällåsen i Söderhamn. Och frågan är om den offensiva mittfältaren är med då.

– Jag vet inte. Jag får se på hur det känns på torsdag efter träningen. Jag hoppas jag kan spela, säger Arkhipkin.

MATCHFAKTA

Elitserien

Bollnäs–Broberg 6–1 (3–1)

Mål: 1-0 (15) Andreas Westh, hörna, 1–1 (17) Magnus Fryklund, hörna, 2–1 (36) Patrik Nilsson, hörna, 3–1 (39) Patrik Nilsson, 4–1 (67) Tobias Björklund, 5–1 (84) Christian Mickelsson, 6–1 (90) Patrik Nilsson.

Hörnor: 8–6.

Utvisningar: Bollnäs 2x10, Broberg 4x10.

Domare: Ulrik Bergman.

Publik: 1 723.

LÄS MER: Brobergs lagkapten sänktes av ett skott i ansiktet

LÄS MER: Inför derbyt: Fryklund om munskadan – och att vara bäst i Hälsingland