Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det kan Hammarby luta sig mot i slutspelet: "En del lag har fått erfara..."

Hammarby fick lite väntat en tuff säsongsinledning.
Men från annandagen och framåt radade laget upp en mäktig svit.
– Tar vi jobbet och gör det tillsammans så är vi tunga och tuffa att möta, säger halven Robin Sundin om det stundande slutspelet.

SE ÄVEN: Bandypuls experter inför slutspelsvalet

Hammarby blandade och gav i säsongsinledningen i elitserien – men precis som tidigare säsonger finns det förklaringar till det även för säsongen 2016/2017.

–Det är en verklighet för en annan, som varit här ett tag. Steget mellan hallagen och de som inte har hall blir längre och längre för varje säsong som har gått. De där etapperna i spelet tar längre tid att komma ifatt nu, även om det finns otrolig mycket potential i vårt lag, säger Örebrofostrade halven Robin Sundin, som nu gör sin nionde säsong i Hammarby och som även har två proffsejourer i Ryssland att se tillbaka på – 2007/2008 i Uralskij Trublik och 2013/2014 i Volga.

Vad var det ni gjorde när ni väl hittade det?

– Jag skulle säga framförallt att vi hittade tryggheten i vår defensiv, som vi koncentrerade oss mycket på. Precis som de andra topplagen gör otroligt bra.

Hammarby kommer att sluta sexa, sjua eller åtta i elitserien efter fredagens avslutande omgång. För slutspelsvalens del har det sannolikt en väldigt liten betydelse var Hammarby slutar – för alla förhandsspekulationer pekar på att Broberg och Vänersborg kommer bli valda först.

– Tabellen ljuger aldrig, vi är inte topp 4, och då ska det inte pratas om oss heller. Vi är underdog och slår underifrån, säger Robin Sundin.

Hammarbys poängsvit fick ett abrupt slut efter VM-uppehållet när man redan var slutspelsklart – torsk mot VSK och storförlust mot Broberg i förra omgången.

–Alltså, det är väl en kombination, VSK kändes mer där än oss. Det är väl ingeting man ska skylla på, men vi har tränat tufft under uppehållet och hade fyra personer i gruppen som var med på VM. Det gjorde att vi hade en del juniorer med, och det blir inte riktigt samma nivå på det. Men omstarten var bra, med VSK i första. Vi slarvar lite med bollen och är lite matchovana, vi hade inte samma täta sköna defensiva känsla, säger Robin Sundin.

Broberg då?

– Där kan jag bara säga att dom var hetare än oss från start. Vi var inte beredda på att ta striden fysiskt när matchen inte betydde något för oss men mycket för Broberg. Dom var på en helt annan nivå än vad vi var. Motivation slår ofta klass, och slutspel för Broberg... det är livsavgörande för dom.

Men när Hammarby väl hade kommit igång där tidigare i vinter så slog man Edsbyn hemma, kryssade mot Villa hemma, slog Vänersborg hemma – och körde i stort sett över Bollnäs hemma på Zinken. Resultat och prestationer som Robin Sundins lag definivit kan han med sig in i slutspelet.

– Utifrån hur vi har spelat och de resultat vi har gjort, så har vi varit bra mot topplagen. Villa hemma, när vi fick ett mål bortdömt, borde vi ha vunnit, och kanske skulle vi ha vunnit båda matcherna mot Edsbyn. Bollnäs spelade vi ut hemma på Zinken, säger Robin Sundin.

LÄS MER: Inga problem att ladda om för Gilljam

Hammarby spelar den 26:e och sista omgången hemma mot Sirius på fredagen. En match där poängen är viktigare för bortalaget, som vill klara sig undan kval.

– Det är viktigare för oss att göra en bra insats så vi får en extra boost och att det kommer några till och kollar. De (Sirius) är ju mer beroende av resultatet, vi är beroende av en känsla som vi vill ha inför slutspelet, säger Robin Sundin, som ändå medger att det kanske finns andra matcher där man hellre täcker ett skott med ansiktet.

– Vi vill inte kliva in i slutspelet med skador, det handlar om att inte kliva in i dumma situationer. Men vi ska ge allt i matchen, det där är ingenting vi tänker på så, säger han.

Vilka tror du ni får i slutspelet?

– Det spelar faktiskt ingen roll vilka vi får. Antingen blir det Bollnäs, SAIK eller Edsbyn. Alla de tre lagen spelar väldigt olika, tycker jag. Oavsett vem eller hur det blir så är det inget vi kan påverka, det blir en tuff utmaning vilka vi än får.

– Men tar vi jobbet och gör det tillsammans så är vi tunga och tuffa att möta. Det har en hel del lag fått erfara, säger Robin Sundin.

SE ÄVEN: Bandypuls TV-sänder Hammarby–Sirius