Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Detaljen bakom VSK-essets formstarka start: "Spelar kanske med lite mer öppna sinnen"

Briljant i World Cup. Och bästa VSK-aren i 5–1-segern mot Sirius. Tobias Holmberg har startat säsongen 2016/2017 på en hög nivå.
– Jag känner mig pigg i benen och är inblandad i rätt mycket, säger han.

När VSK vann World Cup, och därmed blev bästa klubblaget i världen någonsin, gjorde Tobias Holmberg två mål i både semifinalen och finalen.

I hemmapremiären mot Sirius på onsdagskvällen var forwarden Tobias Holmberg åter i storform. Medan VSK inte kom upp i sin vanliga nivå skapade han mycket framåt.

– Vi gör ingen toppmatch, Det hackar rätt mycket för oss. Men det viktiga är att ta poäng, säger Holmberg.

Varför hackar det i spelet för er?

– Jag vet inte riktigt varför. Det är svårt att exakt sätta fingret på. Det fungerar bara inte riktigt i tajmingen. Defensivt spelar vi ganska bra men i offensiven får vi inte till det med samma tyngd som vi brukar. Men vi vet vad vi kan och det är bara att gneta på.

Vad säger du om din egen insats?

– Det kändes helt okej. Det känns bra formmässigt och jag är pigg i benen och inblandad i rätt mycket.

Holmberg låg bakom det mesta mot Sirius. Och skapade även en rad chanser för sig själv att göra mål. Dock såg han ut att gå mållös från matchen.

Fram till 85:e minuten då han snyggt dundrade in en hörna.

– Jag fick en bra träff. Det var skönt att klämma dit den eftersom att jag haft en del lägen tidigare i matchen, säger han.

Holmberg var alltså en av VSK:s vassaste spelare under World Cup.

Känns det som att du tagit nya kliv till denna säsong?

– Jag hoppas det eftersom att jag alltid vill utvecklas som spelare. Men nu har det bara gått några matcher så det är svårt att säga. Den frågan är lättare att svara på efter säsongen.

Vad är det du har gjort bra i säsongsinledningen?

– Jag vet inte riktigt men jag försöker kanske att söka upp lite fler lägen. Och sedan har ju vi i laget så klart lärt känna varandra ännu mer. Det känns faktiskt som att man spelar med lite mer öppna sinnen. Lite så känns det faktiskt.

VSK-supportrarna hade ordnat ett mäktigt tifo inför hemmapremiären mot Sirius. Som rörde tränaren Michael Carlsson till tårar.

– Tifot var jättefint. Jag såg att "Micke" föreställde någon form av kung. Det är roligt att de lägger ner det jobbet, för det är säkert ett hästjobb som ligger bakom. Det är underbart att se, säger Tobias Holmberg.