Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dino slutar: "Gruppen behöver något nytt"

/

Stefan Söderholm slutar som SAIK-tränare efter tre raka SM-finaler.
Men Anders Jakobsson vill fortsätta.
Och bara tre spelare saknar kontrakt för nästa säsong.

Annons

Stefan Söderholm har haft en framgångsrik period som tränare sedan han klev in mitt under säsongen, i december 2012. Det har blivit tre raka SM-finaler, de två senaste åren tillsammans med Anders Jakobsson.

Men nu tackar han för sig, och det syntes att det var känslosamt när han meddelade sitt beslut på presskonferensen efter matchen.

– Tråkigt att höra, du är grym, säger VSK-tränaren Michael Carlsson och ger honom en varm kram efteråt.

– Tack ska du ha, du också, replikerar Söderholm, som nu återgår till sitt ordinarie jobb på Peab i Gävle.

– Jag känner väl att gruppen behöver något nytt, det är huvudanledningen, samtidigt som jag känner själv att jag behöver nya utmaningar. Sen är det ett speciellt jobb med mycket kvällstid, och det är svårt att ge familjen och mina tre söner den tid jag vill ge dom och som jag tycker att de ska ha.

För spelarna kom det som en överraskning.

– Det här var första gången jag hörde det, men han ville väl att vi skulle koncentrera oss på finalen och inte på vad han skulle göra. Det är sån han är, säger SAIK:s lagkapten Erik Säfström.

– Det är självklart jättetråkigt att han slutar, han har gjort ett bra jobb och utvecklats mycket som tränare under den här tiden, och är alltid väldigt seriös i allt han gör. Samtidigt förstår jag hans beslut.

Anders Jakobsson var borta från tränarjobbet några år, men har inga planer på att pensionera sig.

– Då hade jag varit elittränare i tio år och det var nyttigt att se det hela från ett annat perspektiv ett tag, men om jag får bestämma så kör jag vidare. Det här är det roligaste jag vet.

Har du någon annan tränarpartner på gång?

– Nej, vi ska sätta oss ner och diskutera om någon vecka så får vi se. Sen om det är jag som kallas förstetränare eller om det är någon annan, det vet jag inte.

Vad säger du om att tappa "Dino"?

– Tråkigt, han är duktig och vi har fungerat bra tillsammans. Det är verkligen inte mycket som vi inte varit samstämmiga om.

På kontraktssidan ser det ljust ut för SAIK, det är bara Daniel Bäck, Mikael Nilsson och Rasmus Forslund som står utan.

– Det är fortfarande ett ungt lag som kommer utvecklas ännu mer och vara framgångsrika de kommande åren. Sen vet man aldrig vad som händer med Ryssland, säger Stefan Söderholm.

Goda chanser till nya finaler alltså, men då blir det utan Stefan Söderholm vid sidlinjen.