Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två av Sveriges målfarligaste spelare ställs mot varandra i bandyderbyt

/
  • Karl Högberg (vänster) och Filip Nyberg är två av Bandysveriges målfarligaste spelare den här säsongen.

En har gjort 60 mål och leder skytteligan och är målfarligast i hela Sverige.
Den andre står noterad för 53 och är tvåa.
I dag drabbar Filip Nyberg och Karl Högberg samman i derbyt mellan Söråker och Selånger.
– Det kan nog bli ett par mål för mig och fler än Kalle ska jag göra, säger Nyberg.
– Det är en liten match i matchen, och jag ska försöka göra ett par kassar, säger Högberg.

Annons

I omgång 17 av bandyns division I är det dags för ett nytt derby mellan Selånger och Söråker.

Selånger har redan säkrat förstaplatsen i serien och laddar för ett kval.

Då bjuder derbyt på en match i matchen mellan två spelare som vet hur man gör mål.

Hemmalagets Karl Högberg har vevat in 53 mål på 16 matcher och ligger tvåa i skytteligan. Leder gör Filip Nyberg, lagkapten i Söråker, som har skickat in sju fler än Högberg på lika många matcher.

– Viktigast är ju att vi vinner, men visst ska jag försöka göra ett par kassar. Det är ju en match i matchen, säger Högberg.

– Det kan nog bli ett par mål för mig, och fler än Kalle ska jag göra, säger Nyberg.

Faktum är att Nyberg är målfarligast av alla i bandyns tre högsta divisioner. Med sina 60 mål har han gjort ett fler än Elitseriens skyttekung Christoffer Edlund. Högberg är fyra, ett mål bakom Villa-Lidköpings David Karlsson.

– Det har varit en kul säsong, det har lossnat lite. Främst är det väl för att hela laget har blivit bättre och sedan blev man lite sporrad av att Jocke kom in och man fick höja sig själv då. Så jag har väl tagit ett steg framåt, säger Nyberg om sin säsong.

Senaste derbyt mellan lagen vann Selånger med klara 7–1 på Söråkers IP. Då vann Högberg matchen i matchen med sina två mål medan Nyberg bara mäktade med ett.

– Det var en knepig match. Det var dyngväder och de spelade smartare än vad vi gjorde. Vi försökte spela efter isen men det gick inte då det blev en skit is, säger Nyberg.

– Jag tycker att vi följde vår matchplan. Grabbarna slet som djur hela matchen även om det inte var de ultimata förutsättningarna.

I onsdagens derby hoppas de båda skyttekungarna kunna bjuda på bättre spel och underhållning än vad fallet var i slutet av januari.

– Det ser ut som att det blir bättre förutsättningar för roligare bandy den här gången. Det är ett revanschsuget Söråker så det är klart att det blir hårt. Det är alltid tufft att möta Söråker och de vill gärna slå oss, säger Högberg.

Söråkers lagkapten håller med.

– Det blir tufft såklart, men lyckas vi få till det så är det inte omöjligt. Det krävs att alla gör det dem ska, säger Nyberg.

Mer läsning