Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doldisen gjorde sitt första mål i VSK – berättar om resan från jättelöfte till första året som senior: "Känner mig hungrig"

Jesper Norrman gör sin tredje säsong i VSK. Nu är han förstaårssenior – och gjorde på onsdagen sitt första mål för klubben i tävlingssammanhang.
– Jag känner att jag har mer i mig och vill visa det, säger han.

Annons

21-årige Jesper Norrman startade karriären i lilla Sunvära SK på västkusten. I åldern 16-18 gick han på bandygymnasiet i Nässjö och spelade för deras allsvenska A-lag. Hans prestationer där renderade även i en P19-landslagsplats.

Och gav eko i bandy-Sverige.

– Jag hade tre bra år i Nässjö och en bra sista säsong. Då fick jag ett samtal från "Campo" (VSK-klubbchefen Michael Campese). De hade väl fått upp ögonen för mig, säger Jesper Norrman.

Du blev headhuntad?

– Ha ha, ja. Kanske lite så.

I VSK tog han en av platserna som junior i A-laget – och de två senaste säsongerna fick han begränsat med speltid. Förra säsongen blandade han spel i VSK med att vara utlånad till allsvenska Västanfors.

2016/2017 blir 21-åringens första säsong som senior. Och den har han inlett genom att i andra elitseriematchen göra sitt första A-lagsmål för VSK.

Det kom i 5–1-segern hemma mot Sirius på onsdagen.

– "Hompa" (Tobias Holmberg) fick bollen, klev runt några spelare på kanten och sedan stod jag framför mål och kunde peta in den. Det var skönt eftersom att vi behövde ett 2–0-mål och lite avstånd till Sirius, säger Norrman.

VSK-stjärnan Simon Jansson saknades på grund av sjukdom. Därför bytte Jesper Norrman med junioren Emil Juhlén på den offensiva positionen.

– Det var ovant att byta med Juhlén. Men det var bara att som vanligt gå in och göra sitt jobb så bra som möjligt, säger Norrman, som främst är halv och mittfältare.

Vad säger du om din säsongsstart?

– Det känns bra. Det känns som att jag kommer in i det mer och mer. Man måste verkligen kämpa för en plats i det här laget och det känns som att jag får mer förtroende nu.

Norrman gör sitt första år som seniorspelare.

– Det känns väl lite mer som att man är med och konkurrerar med de stora grabbarna, som man har kollat på ända sedan man var liten.

För de som inte har koll på dig – hur skulle du beskriva dina bandyegenskaper?

– Ja... Jag vill jättegärna vinna och är en driven bandyspelare. Jag har väl hyfsad bollkontroll. Men det är svårt att nämna någon styrka jag har. På den här nivån måste man vara väldigt bra på något för att det ska kunna räknas som en styrka.

Hur lyder din personliga målsättning för denna säsong?

– Jag känner mig hungrig. Jag känner att jag har mer i mig och vill visa det den här säsongen.

På fredagen ska VSK möta Hammarby borta på Zinkensdamm.

– Det brukar bli bra och jämna, tajta matcher oss emellan, säger Jesper Norrman.