Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla smällar för Kalix – två startspelare skadade mot Villa: "Det bara small till"

Förlust mot serieledaren må vara hänt.

Värre för Kalix är att laget fick Jonathan Andersson och Jimmy Berglund skadade i mötet med Villa.

Kalix föll med 1–5 hemma mot Villa Lidköping på onsdagskvällen. David Karlsson gjorde fyra av målen, och segern var lagets sjätte sedan serien startade i slutet av oktober.

Ett slitet Kalix, som med onsdagens möte hade fyra matcher i benen på åtta dygn, hade inget att hämta mot seriesuveränen så här långt.

LÄS MER: Fem snackisar från Kalix–Villa: "Sjukt uttjatat, men Karlsson är ett fenomen"

Men om förlusten mot Villa är överkomlig har Kalix nu andra problem att tänka på. Laget åkte på två tunga skador i den första halvleken. Vänsterbacken Jonathan Andersson drabbades av en muskelbristning i låret och mittfältaren Jimmy Berglund tvingades lämna isen med en knäskada. Båda spelarna är ordinarie i Kalix som öppnat elitserien klart godkänt.

– Båda gick av i första halvlek. Det är kännbart, det här är fjärde matchen på åtta dygn, så alla fyra avbytare hade behövts, sade Bandyplays expertkommentator Patrik "Palle" Rönnqvist i direktsändningen.

LÄS MER: Karlsson fyramålsskytt när Villa tog sjätte raka segern – så var matchen mot Kalix

Hur länge Jonathan Andersson och Jimmy Berglund blir borta är oklart, men Berglunds uttalande till Norrländska Socialdemokraten väcker oro i Kalixlägret.

– Det bara small till i knät då jag jobbade hemåt. Jag ska upp till sjukhuset under torsdagen och då får vi se vad det är för någonting, säger Jimmy Berglund till nsd.se.

LÄS ÄVEN: Så har ditt favoritlag startat elitserien – betyg och analys: "De är största besvikelsen"

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Kalix–Villa Lidköping 1–5 (1–3)

Målen: 0–1 (3, hörna) David Karlsson, 0–2 (28) Joel Broberg (Jesper Eriksson), 1–2 (31) Mattias Stenman (Anton Voronchikin), 1–3 (42) David Karlsson, 1–4 (71, hörna) David Karlsson (Jesper Eriksson), 1–5 (89) David Karlsson.

Hörnor: 7–12.

Utvisningar: Kalix 3x10, Villa 2x10.

Domare: Petri Kuusela.

Publik: 608 (fri entré).