Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla smällar för Kalix – två startspelare skadade mot Villa: "Det bara small till"

Annons

Förlust mot serieledaren må vara hänt.

Värre för Kalix är att laget fick Jonathan Andersson och Jimmy Berglund skadade i mötet med Villa.

Kalix föll med 1–5 hemma mot Villa Lidköping på onsdagskvällen. David Karlsson gjorde fyra av målen, och segern var lagets sjätte sedan serien startade i slutet av oktober.

Ett slitet Kalix, som med onsdagens möte hade fyra matcher i benen på åtta dygn, hade inget att hämta mot seriesuveränen så här långt.

LÄS MER: Fem snackisar från Kalix–Villa: "Sjukt uttjatat, men Karlsson är ett fenomen"

Men om förlusten mot Villa är överkomlig har Kalix nu andra problem att tänka på. Laget åkte på två tunga skador i den första halvleken. Vänsterbacken Jonathan Andersson drabbades av en muskelbristning i låret och mittfältaren Jimmy Berglund tvingades lämna isen med en knäskada. Båda spelarna är ordinarie i Kalix som öppnat elitserien klart godkänt.

– Båda gick av i första halvlek. Det är kännbart, det här är fjärde matchen på åtta dygn, så alla fyra avbytare hade behövts, sade Bandyplays expertkommentator Patrik "Palle" Rönnqvist i direktsändningen.

LÄS MER: Karlsson fyramålsskytt när Villa tog sjätte raka segern – så var matchen mot Kalix

Hur länge Jonathan Andersson och Jimmy Berglund blir borta är oklart, men Berglunds uttalande till Norrländska Socialdemokraten väcker oro i Kalixlägret.

– Det bara small till i knät då jag jobbade hemåt. Jag ska upp till sjukhuset under torsdagen och då får vi se vad det är för någonting, säger Jimmy Berglund till nsd.se.

LÄS ÄVEN: Så har ditt favoritlag startat elitserien – betyg och analys: "De är största besvikelsen"

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Kalix–Villa Lidköping 1–5 (1–3)

Målen: 0–1 (3, hörna) David Karlsson, 0–2 (28) Joel Broberg (Jesper Eriksson), 1–2 (31) Mattias Stenman (Anton Voronchikin), 1–3 (42) David Karlsson, 1–4 (71, hörna) David Karlsson (Jesper Eriksson), 1–5 (89) David Karlsson.

Hörnor: 7–12.

Utvisningar: Kalix 3x10, Villa 2x10.

Domare: Petri Kuusela.

Publik: 608 (fri entré).