Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edling om smällen från Nygren – och gnistan som tänts: "Viktigt att få nåt nytt"

Jonas Edling har vunnit allt som går på en bandyis.
Då gäller det att hitta de små ljusglimtarna för att hålla gnistan vid liv.
– Det kanske blir ännu viktigare när man blir lite äldre att få något nytt, säger Edsbyns lagkapten inför mötet med Sirius – som han själv får se från läktaren.

Få i bandy-Sverige har missat den offensiv som Edsbyn levererar när allting stämmer. Särskilt inte Sandviken och Villa Lidköping som båda fått kliva av isen med tvåsiffrigt i baken mot hälsingelaget.

Och det anfallsglada spelet är något som Jonas Edling stortrivs med.

– Det är roligt att spela nu, vi har haft roligt tidigare också, men nu är det en annan sorts bandy, nu får man en gnista till. Och det har gått bra både för mig och laget nu i början av serien, säger 33-åringen, som noterats för sex mål och två assist på sina sex spelade matcher.

Eller fem och en halv för att vara mer exakt. 10–7-segern mot Sandviken var Edling sjuk och missade, och mot Broberg blev det bara 54 minuters spel innan han fick kliva av efter en pååkning från Jonas Nygren.

– Jag tror inte det är över för någon längre tid, det är en smäll i låret. Hur fort det går vet jag inte, men det är tveksamt att jag spelar på onsdag, säger Jonas Edling.

Vad säger du om tacklingen du får?

– Jag vet inte... onödigt tycker jag. Det har varit tuffa matcher mot dem under många år där det delas ut proppar här och där, men vad det beror på vet jag inte. Det har alltid varit lite grinigt.

Inför mötet med Sirius, som skrällde och slog Vänersborg med 7–4 i den förra omgången, har Edsbyn fyra raka segrar och ligger på en femteplats i elitserien – på samma poäng som fyran Bollnäs.

Sen är det bara två poäng upp till Sandviken och Vänersborg som båda har en match mer spelad.

– Vi är nöjda med vår start, vi har tio poäng och har slagit Villa och Sandviken, och sättet vi gjort det på är ju stärkande. Sen har vi underpresterat i nån match också, men det gör ju alla lag någon gång.