Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edsbyn hoppas på fördel mot Villas nya backlinje: "Vi får se hur vi ska sätta tryck"

Edsbyn vann i Lidköping i fjol.
I dag hoppas tränaren Thomas Liw på en ny skalp mot ett Villa med nykomponerad backlinje.
– Självklart borde det vara lite annorlunda för dom, säger han.

LÄS ÄVEN: Esplund skadad efter att ha skruvat möbler – spelar mot Edsbyn

Edsbyn fick inte den start på elitserien som laget önskat. Hemmapremiären mot Vänersborg i fredags slutade med 4–6-förlust i en match där Thomas Liw i efterhand menar att man skulle ha haft poäng.

– Vi borde ha fått med oss något. Vänersborg gjorde det bra som lyckades göra sex mål utifrån hur det såg ut, säger han.

Andra omgången av elitserien blir minst lika svår för Edsbyn som gästar Villa på onsdagskvällen. Finalkandidaten toppar elitserien efter två omgångar och har utöver fyra poäng bara släppt in ett enda mål mot Sandviken och Tellus.

Men historien visar att Edsbyn trivs i Sparbanken Lidköping Arena. I november förra året tog laget med sig en 3–1-seger hem till Hälsingland och tidigare i höstas kryssade Villa och Edsbyn i Svenska cupen.

– Vi har ofta gjort bra matcher där. Det har inte alltid räckt till seger, men vi har några segrar och kryss där. Det känns bra att åka ner till Villa. Det borgar för en trevlig bandytillställning med bra motståndare och bra arena.

Edsbyn slipper möta landslagsförsvararen och ordinarie liberon Martin Johansson som är avstängd efter en tackling på SAIK-stjärnan Alan Dzhusoev i premiären. Sedan tidigare saknas även vänsterbacken Tobias Backman som dras med ryggproblem och är borta på obestämd tid. Mot Tellus ersattes duon med talangerna Ludvig Johansson och Elias Gillgren.

Thomas Liw hoppas att Edsbyn, med tunga skyttar som Jonas Edling och Mattias Hammarström längst fram, ska kunna utnyttja att den ordinarie försvarslinjen inte är intakt.

– De får säkert ihop det ändå, Villa har ett grundsätt att försvara som de utvecklat på senare år. Men självklart borde det vara lite annorlunda för dom, att de inte spelat ihop lika mycket. Vi räknar med att de kommer vara bra, så får vi se hur vi ska sätta tryck.

Även Edsbyn kan tvingas klara sig utan en försvarare i matchen. Fredrik Åström tränade inte på tisdagskvällen på grund av sjukdom. Thomas Liw hintar även om att någon spelare till kan vara krasslig.